Spectacolul "Amintiri din copilărie" - one man show cu Vitalie Bichir, premieră la TNB

Comunicate de presă / 3 aprilie

Spectacolul "Amintiri din copilărie" - one man show cu Vitalie Bichir, premieră la TNB

La Sala Atelier a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, începând din data de 6 aprilie 2024, puteţi vedea un nou spectacol: Amintiri din copilărie - one man show susţinut de actorul Vitalie Bichir în cadrul Programului tnb.edu.

Departe de a fi o simplă dramatizare după Ion Creangă, recitalul gândit şi regizat de Vitalie Bichir propune spectatorilor de toate vârstele o incursiune nostalgică în lumea evocată de marele povestitor, adăugându-i câteva ingrediente care ţin de biografia personală a actorului, moldovean şi el.

Scenariul, ingenios, îmbină, în premieră, fragmente din binecunoscutele Amintiri din copilărie cu pagini din manualul Învăţătorul copiilor de la 1883 (o carte de citire cuprinzând şi lecţii de anatomie pentru clasele primare), autor şi co-autor fiind Ion Creangă.

Întâmplările vesele ale copilăriei, povestite cu talent şi o deosebită implicare emoţională de actorul care se transpune, rând pe rând, în fiecare din personajele interpretate, primesc un contrapunct ironic prin juxtapunere cu explicaţiile didactice (susţinute de proiecţii). Aceste explicaţii sunt extrase din amuzantele lecţii de anatomie formulate în dulcele grai moldovenesc, în care tainele funcţionării corpului omenesc sunt descrise pe înţelesul tuturor, în spiritul vremii.

Un moment relevant pentru construcţia acestui one man show îl vom găsi, de pildă, la intersecţia dintre relatarea cunoscutei întâmplări cu caprele Irinucăi, sursă de râie pentru micul învăţăcel venit din Humuleşti şi descrierea acestei arahnide - desprinsă din manualul vremii, cu vorbele de atunci.

Spectacolul trezeşte în fiecare din noi, spectatorii adulţi, dorul de părinţi şi de locurile natale, prin această incursiune plină de tandreţe şi emoţie în lumea inocentă a copilăriei. Iar celor tineri, elevi care se confruntă, poate, cu dificultăţile lecturii "obligatorii" (prin progama şcolară) a Amintirilor din copilărie, spectacolul de la Sala Atelier a Teatrului Naţional le oferă o altă "cheie" de lectură, deschizându-le uşa spre universul evocat cu atâta talent de Nică a lui Ştefan al Petrei din Humuleşti...,alias Ion Creangă!

Actorul Vitalie Bichir aniversează, cu prilejul acestui recital, 30 de ani de la absolvirea studiilor de actorie.

Primele reprezentaţii cu "Amintiri din copilărie" vor avea loc pe 6 aprilie (premiera) şi 7 aprilie 2024, de la ora 19.00, iar următoarea reprezentaţie este programată pe 25 mai 2024.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb