Spital din Galaţi propus spre închidere, transformat într-o unitate medicală modernă

Ana Felea
Ziarul BURSA #Miscellanea / 15 aprilie

Spital din Galaţi propus spre închidere, transformat într-o unitate medicală modernă

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat o nouă investiţie finalizată. De această dată este vorba despre reabilitarea Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor, acolo unde clădirea principală a unităţii medicale a fost consolidată, reabilitată şi modernizată.

"E din nou un moment de bucurie, ca de fiecare dată când facem lucruri bune pentru oameni. Am finalizat o nouă investiţie la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor, unitate medicală pe care guvernarea PDL a vrut să o închidă. Astfel, principala clădire a spitalului, care nu a fost niciodată renovată major în istoria sa de peste 60 de ani, a fost reabilitată şi modernizată de la zero. Practic, vorbim de o clădire aproape nouă, în condiţiile în care am consolidat fundaţia prin injectări de beton până la aproape doi metri adâncime, am schimbat toate instalaţiile, de la climatizare la cele termice şi electrice, am refăcut tencuiala interioară, am înlocuit toată tâmplăria şi am schimbat şi acoperişul. Totul pentru ca pacienţii să fie mai bine îngrijiţi, să aibă condiţii mult mai bune de spitalizare, iar medicii - condiţii mult mai bune de lucru. În curând, vom inaugura şi noua clădire a Ambulatoriului, iar pe viitor vom construi o clădire nouă şi pentru Medicina Internă şi Compartimentul de Urgenţe. Astfel, spitalul care asigură servicii medicale pentru aproximativ 60.000 de oameni din centrul judeţului va funcţiona doar în clădiri noi sau modernizate de la zero", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, au fost montate panouri fotovoltaice, a fost instalat primul lift din istoria spitalului, instalaţii de ventilaţie pentru păstrarea unui mediu aseptic în sala de operaţii şi în sala de naşteri, precum şi un sistem de detecţie şi alarmare în caz de incendiu.

În această clădire vor funcţiona Maternitatea, cu secţiile de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie, sala de naşteri, şase saloane pentru paciente şi nou-născuţi, şi Chirurgia Generală, cu sala de operaţii, saloanele de terapie intensivă, săli pentru pansamente, cabinete medicale şi patru saloane pentru pacienţi. Clădirea are o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 830 de mp.

Investiţia a fost realizată de Consiliul Judeţean Galaţi, cu ajutorul fondurilor europene atrase prin Programul Operaţional Regional. Valoarea totală a investiţiei a fost de 6.500.000 de lei.

De asemenea, la Spitalul de la Târgu Bujor au fost făcute investiţii ample. Tot Consiliul Judeţean a construit acolo o nouă secţie de Pediatrie. Investiţia s-a ridicat la 5,8 milioane de lei, banii fiind accesaţi prin programe cu fonduri europene. Noua clădire a Pediatriei a fost amenajată de la zero şi are aproximativ 500 de mp, 25 de paturi, saloane pe categorii de vârstă, spaţiu de joacă şi cameră de studiu.

"Clădirea este una "verde", prevăzută cu pompe de căldură, panouri solare şi panouri fotovoltaice. Este o investiţie extrem de necesară şi de importantă, cu care ne mândrim foarte mult", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

O altă investiţie realizată la Târgu Bujor este reabilitarea şi extinderea Ambulatoriului de Specialitate, dar şi eficientizarea energetică a corpului principal al spitalului. În total, investiţii de peste 30 de milioane de lei. După extindere, acolo vor fi 800 de metri pătraţi de cabinete de chirurgie generală, obstetrică, ORL, oftalmologie, pediatrie, medicină internă, precum şi pentru laboratorul de analize medicale. Dotarea se va face, de asemenea, cu aparatură nouă, modernă.

Pe de altă parte, săptămâna trecută, tot la Galaţi, a fost inaugurată noua clădire, construită de la zero, pentru secţiile Anatomie Patologică şi Medicină Legală din cadrul Spitalului Judeţean. Valoarea investiţiei a fost de 11 milioane de lei, inclusiv echipamentele medicale achiziţionate, iar aceste fonduri au fost asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

Un spital nou se construieşte şi la Tecuci, oraş în care vechea unitate medicală a fost construită în urmă cu mai bine de 120 de ani. Este vorba despre o investiţie totală de 172,5 milioane de lei, din care valoarea contractului deja semnat este de 108 milioane de lei (TVA inclusă), diferenţa fiind reprezentată de echipamentele medicale ce urmează să fie achiziţionate.

"Este o investiţie istorică pentru Tecuci şi pentru aproximativ 120.000 de oameni din centrul şi nordul judeţului, în condiţiile în care Spitalul Judeţean Galaţi se află la 80 de km depărtare", a spus Costel Fotea.

Noile investiţii au adus şi primele beneficii. De exemplu, Târgu Bujor a atras mai mulţi medici specialişti, prin tre care şi un medic din Camerun.

"Este vorba despre un medic din Camerun, cu studii la Facultatea de Medicină din Bucureşti, specialist în obstetrică-ginecologie, primul specialist în videocolposcopie şi ultrasonografie obstretică din istoria unităţii medicale. O veste foarte bună pentru acest spital, care se confruntă încă cu un deficit de medici, în condiţiile în care asigură serviciile medicale pentru aproximativ 60.000 de oameni din centrul judeţului. Noul medic a făcut rezidenţiatul la spitale din Bucureşti şi a luat examenul de specialitate cu o notă foarte bună. Mai mult, vorbeşte foarte bine limba română şi este deja încântat de condiţiile găsite la Spitalul Orăşenesc din Târgu Bujor, acolo unde secţia de obstetrică-ginecologie este dotată cu tot ceea ce este nevoie, inclusiv două ecografe de ultimă generaţie şi un videocolposcop ultraperformant. De asemenea, sosirea noului medic înseamnă investigaţii medicale noi pentru pacienţi şi drumuri mai puţine la spitalele din municipiul Galaţi. Anual, în cadrul secţiei de obstetrică-ginecologie sunt îngrijite peste 600 de paciente", a spus Costel Fotea.

Zilele trecute alţi doi medici au acceptat să vină la Târgu Bujor. Este vorba despre doi medici tineri care au terminat rezidenţiatul la spitale din Iaşi şi Galaţi şi care vor avea la dispoziţie, în curând, un laborator nou, de patru ori mai mare decât cel actual şi cu un număr dublu de echipamente, unele pentru prima oară în dotarea unităţii medicale.

(Articol preluat din Revista "Bursa Construcţiilor")

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb