Mai multe spitale din Buzău şi Galaţi vor fi dotate cu echipamente performante pentru combaterea infecţiilor nosocomiale, achiziţionate cu fonduri atrase prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. În ambele judeţe vorbim de proiecte derulate de Consiile Judeţene, în subordinea cărora se află unităţile medicale.
Astfel, Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat că au fost deja primite primele echipemente
moderne pentru prevenirea şi eliminarea infecţiilor intraspitaliceşti, inclusiv a bacteriilor rezistente la antibiotice. Aparatura va ajunge, pentru început, la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor şi Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci.
"Am atras fonduri europene de peste 36 de milioane de lei pentru a dota toate spitalele din subordinea Consiliului Judeţean cu echipamente moderne pentru prevenirea şi eliminarea infecţiilor intraspitaliceşti, inclusiv a bacteriilor rezistente la antibiotice. Totul pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului medical. Vorbim de sute de echipamente pentru sterilizare, dezinfecţie, decontaminare, analiză şi verificare. Primele echipamente au ajuns deja la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor, iar în câteva zile vor fi livrate şi cele pentru Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci. De altfel, în următoarele luni, astfel de echipamente vor ajunge şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sf. Cuvioasa Parascheva" şi Spitalul de Pneumoftiziologie. Cele mai multe echipamente, peste 400, vor fi aduse la Spitalul Judeţean, în special pentru Blocul Operator.
Finanţarea este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă", a scris, pe Facebook, Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.
La rândul său, Consiliul Judeţean Buzău a anunţat că a fost semnat contractul de finanţare prin care Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău va fi dotat cu aparatură performantă în vederea reducerii riscului de infecţii nosocomiale la nivelul unităţii medicale.
"Obiectivul general al proiectului vizează creşterea capacităţii de gestionare şi prevenire a infecţiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău în vederea reducerii infecţiilor asociate asistenţei medicale. Prin obiectivul său general - creşterea capacităţii de gestionare şi prevenire a infecţiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău - proiectul contribuie şi la îmbunătăţirea activităţilor de control al infecţiilor nosocomiale la nivel de spital şi la nivel naţional, la mentinerea la minim a ratei infectiilor nosocomiale, la ridicarea nivelului calitativ al actului medical, la scaderea numarului de pacienti cu infectii nosocomiale, la limitarea la minimul necesar a transferurilor pacientilor cu IAAM sau colonizati cu germeni cu risc epidemiologic major, conform principiului ingrijirii lor acolo unde au fost diagnosticati sau identificati si implicit la asigurarea sigurantei pacientilor din cadrul spitalului", au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău.
Implementarea proiectului a început din această lună şi toate echipamentele trebuie să fie instalate până în mai 2024.
"Prin acest proiect urmărim creşterea capacităţii de gestionare şi prevenire a infecţiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău se va realiza prin: organizarea unor saloane cu un singur pat în vederea izolării microbiologice prevăzute cu grup sanitar propriu; dezvoltarea laboratorului de microbiologie din cadrul spitalului; reducerea riscului de infecţii nosocomiale la nivelul spitalului prin achiziţionarea de echipamente şi materiale sanitare performante", au mai spus reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău.
Valoarea totală a proiectului: 38.023.431,24 lei (inclusiv TVA), dintre care valoarea eligibilă a proiectului a fost de35.230.188,00 lei (inclusiv TVA), restul fiind contribuţia Consiliului Judeţean.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2023, 08:44)
in orasul plin de noroi in spatele blocurilor si a constructiei de parcari monumentale in curtea defrisata de zeci de arbori, a spitalului judetean.