Spitalul Judeţean din Buzău suspendă vizitele pe fondul creşterii numărului cazurilor COVID-19

Ana Felea
Miscellanea / 21 iulie 2022

Spitalul Judeţean din Buzău suspendă vizitele pe fondul creşterii numărului cazurilor COVID-19

Buzăul aproape că atinge o sută de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 pe zi şi, chiar dacă este vorba despre forme uşoare ale bolii şi puţini pacienţi rămân internaţi, conducerea celui mai mare spital din judeţ a luat decizia suspendării vizitelor pentru a limita transmiterea virusului.

"Ca urmare a creşterii numărului de cazuri de infectări cu virusul SARS-Cov-2, vizitele aparţinătorilor pe secţiile spitalului se suspendă, excepţie fac aparţinătorii pentru copiii neînsoţiţi, pacienţii în stare terminală sau critică şi alte situaţii deosebite. Aceştia vor putea fi vizitaţi de către membrii familiei cu acordul medicului curant/medic de gardă (după caz) şi avizul conducerii spitalului printr-o cerere scrisă înaintată către secretariatul unităţii", au anunţat reprezentanţii Spitalului Judeţean Buzău, într-un comunicat de presă.

În anumite situaţii, pacienţii pot fi totuşi vizitaţi de un singur membru al familiei, timp de 15 minute. Cu alte cuvinte, este vorba despre aceleaşi reguli impuse în unitatea medicală şi în timpul valurilor precedente.

"O singură persoană poate intra la pacient, o singură dată pe durata spitalizării pacientului; în funcţie de evoluţia clinică sau dacă perioada de spitalizare, dacă aceasta este prelungită se poate lua în considerare o nouă vizită sau vizita unui alt membru al familiei; nu se recomandă vizite multiple. Timpul alocat vizitei este de maximum 15 minute. Aparţinătorul va purta echipament individual complet de protecţie asigurat de unitatea sanitară şi respectă toate măsurile sanitare care se impun. Pe durata programului de vizitare, personalul medical poate solicita membrului familiei/aparţinătorului legal să întrerupă vizita şi să părăsească incinta spitalului, în situaţii de urgenţă medicală, precum şi în cazul în care conduita lor este necorespunzătoare sau prejudiciază efectuarea de manevre şi îngrijiri medicale", informează reprezentanţii Spitalului Judeţean Buzău.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Buzău, s-au înregistrat 89 cazuri de infectare cu coronavirus (77 cazuri noi de infectare si 12 cazuri de reinfectare). Pacienţii au vârste cuprinse între 4 luni şi 94 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb