Spor de 55% în afacerile Bilka

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 29 iulie 2015

Producătorul de sisteme de acoperiş Bilka a anunţat, ieri, că a înregistrat, în primul semestru, afaceri de 69 milioane lei, în creştere cu 55% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Horaţiu Ţepeş, proprietarul companiei braşovene, a declarat: "Am avut, în primele şase luni ale lui 2015, afaceri cât în primii patru ani de activitate (2007-2010) cumulat. Această performanţă vine ca urmare a maturizării investiţiilor de peste 9 milioane de euro, realizate în cei 8 ani de activitate. Totuşi, o contribuţie decisivă la creşterea afacerilor a fost reprezentată de infrastructura internă a companiei, de sistemul de management, care a gestionat eficient resursele existente şi a fructificat investiţiile realizate".

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, conducerea Bilka estimează că piaţa de acoperişuri metalice a înregistrat, în prima jumătate a anului, o creştere medie de 10%. "În 2015 motoarele vânzărilor de acoperişuri rămân lucrările de renovare, însă se simte un reviriment atât în zona lucrărilor rezidenţiale noi, cât şi industriale", a mai spus domnul Ţepeş, care a subliniat că previziunile sale se bazează în principal pe evoluţia pieţei în primul semestru când cererile pentru învelitori au crescut neaşteptat de mult. Cererea de noi locuinţe, susţinerea achiziţionării de unităţi locative noi din partea statului, disponibilitatea băncilor de a susţine, pe de-o parte, constructorii şi, pe de altă parte, persoanele fizice, împreună cu eforturile producătorilor pentru creşterea pieţei, sunt câteva dintre elementele care aduc un plus pe piaţa acoperişurilor, în opinia proprietarului Bilka.

Horaţiu Ţepeş susţine că de anul acesta se vor resimţi şi efectele pozitive ale proiectelor realizate în domeniul agriculturii prin programele de finanţare cu fonduri europene, în perioada 2007 - 2014. Odată ajunse la maturitate, aceste investiţii generează noi oportunităţi, dar şi resursele financiare necesare dezvoltării acestui sector. "Sunt resorturile pentru o creştere considerabilă a pieţei de acoperişuri şi, implicit, a afacerilor Bilka", precizează domnia sa.

La sfârşitul lunii iunie, compania a pus în funcţiune o nouă linie de producţie, dublându-şi capacitatea pentru ţigla metalică Balcanic. Această investiţie face parte din programul investiţional demarat la începutul anului trecut, care se ridică la aproximativ 7 milioane de euro şi care se va finaliza în 2016.

Conform sursei citate, în a doua jumătate a anului, compania va instala alte 7 noi linii de producţie şi va lansa şi 3 noi modele de ţiglă metalică. Investiţiile sunt susţinute din fonduri proprii, credite bancare şi peste 3 milioane lei din fonduri europene.

Odată cu majorarea vânzărilor şi producţiei, a crescut şi nevoia capacităţii de stocare a materiei prime. În acest sens, Bilka a anunţat că vrea să achiziţioneze sau să concesioneze noi terenuri, vizând un lot de 13.000 mp din imediata apropiere a fabricii, aflat în domeniul public.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb