SPORT ŞI BANI Lucian Bute, ultimul asalt spre o centură de campion

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 30 ianuarie 2017

Lucian Bute, ultimul asalt spre o centură de campion

Lucian Bute, cel mai cunoscut pugilist autohton al ultimului deceniu, va boxa pe 24 februarie împotriva columbianului Eleider Alvarez, în cadrul unei gale care va avea loc la Quebec.

Adversarul lui Bute, Eleider Alvarez, are 32 de ani şi este neînvins în 19 partide la profesionişti, zece dintre acestea fiind câştigate prin KO. La 37 de ani, Lucian Bute are în palmares 32 de victorii, un meci terminat la egalitate şi 3 înfrângeri. Învingătorul meciului Bute - Alvarez va boxa cu Adonis Stevenson pentru titlul WBC la categoria semigrea, lupta fiind programată la finele lunii aprilie. Pugilistul nostru a anunţat că a reuşit o primă victorie: "Am trecut cu bine proba cântarului de 30 de zile conform regulamentului WBC. Trebuia să avem maximum 87,54 kg. Adversarul meu Eleider Alvarez a avut 86,73 kg, iar eu am avut 83,96 kg. Pentru 24 februarie trebuie să ne încadrăm în 79,34 kg".

Acesta este primul meci al fostului campion mondial după scandalul de dopaj, care părea că îi va încheia definitiv cariera. Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack, disputat în aprilie 2016 în SUA şi terminat la egalitate. Sportivul român a fost acuzat că ar fi folosit ostarină, substanţă care ajută sportivii prin creşterea rezistenţei fizice. În august 2016, Comisia de box şi wrestling din Washington DC a anunţat că proba B este de asemenea pozitivă. În apărarea sa, Bute a insistat asupra faptului că nu a luat cu bună ştiinţă un produs interzis şi că va acţiona în instanţă laboratorul care a preparat suplimentul alimentar pe care l-a consumat şi care conţinea substanţa respectivă. Pe 25 noiembrie 2016, Comisia de box şi wrestling din Washington DC a anunţat că a luat în considerare explicaţiile lui Bute şi că s-a ajuns la un acord cu pugilistul, astfel acesta s-a obligat să doneze 50.000 de dolari programului WBC de luptă împotriva dopajului şi a acceptat o "suspendare teoretică" de şase luni, care s-a încheiat pa 6 noiembrie 2016.

Din punct de vedere al banilor câştigaţi, acest meci este departe de bursele din perioada în care Lucian era campion mondial (2007 - 2012). În întreaga carieră Lucian Bute a câştigat aproximativ 18.500.000 de dolari, 13.400.000 de dolari fiind încasaţi numai din meciurile în care s-a bătut cu centura de campion pe masă. Bursele lui Bute au crescut în mod constant, de la un an la altul, la primele meciuri sumele erau de ordinul miilor de dolari, după ce a devenit campion saltul a fost unul spectaculos. Dacă în meciul cu Alejandro Berrio din octombrie 2007, când a devenit campion, mondial a luptat pentru 300.000 de dolari, la prima partidă când şi-a apărat titlul (februarie 2008 - contra lui William Joppy) a boxat pentru 700.000 de dolari. Cea mai mare bursă, 2.600.000 de dolari, a avut-o în meciul în care în care a pierdut şi centura cu diamante în faţa britanicului Carl Froch, pe 26 mai 2012.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb