ZIARUL BURSA

30 ianuarie 2017
Ediţia din 15.08.2024
Cel mai bun randament, adus de SIF-ul care nu a dat dividende

SIF-URILE ŞI FONDUL PROPRIETATEA/BURSA/SURPRIZĂ ÎN SECTORUL FINANCIAR DE LA BVB Cel mai bun randament, adus de SIF-ul care nu a dat dividende

Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2017

Societăţile de Investiţii Financiare (SIF) şi Fondul Proprietatea (FP) au fost în atenţia investitorilor şi în 2016, cumulând 27% din numărul total al tranzacţiilor derulate pe Bursa de Valori Bucureşti, şi având o presiune constantă pentru randamente din partea acţionarilor. Surpriza a venit din partea SIF1 Banat Crişana, care a mizat pe o strategie care a exclus acordarea de dividende.

SIF1 a reuşit să performeze cel mai bine, marcând o creştere de 9,47% a cotaţiei, depăşind randamentul adus, anul trecut, de SIF-urile care au dat dividende, şi FP, care a făcut returnare de capital către acţionari, în condiţiile în care cotaţiile tuturor acestor companii au scăzut, în 2016.

Mircea Ursache, ASF: "Unii membri ai Consiliului ASF au votat împotriva consolidării pieţei de capital"

SIF-URILE ŞI FONDUL PROPRIETATEA/BURSA/PRIN RESPINGEREA CONSOLIDĂRII ACŢIUNILOR SIF MOLDOVA, Mircea Ursache, ASF: "Unii membri ai Consiliului ASF au votat împotriva consolidării pieţei de capital"

Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2017

Reporter: Cum vedeţi evoluţia SIF-urilor, la 25 de ani de la înfiinţarea fostelor FPP-uri?

Mircea Ursache: Devenite fonduri de investiţii la finalul programului de privatizare în masă - PPM (1996), cele cinci SIF-uri au fost listate la bursă în noiembrie 1999.

"Prevăd că Programul Prima Casă va dispărea anul acesta"

GHEORGHE PIPEREA: "Prevăd că Programul Prima Casă va dispărea anul acesta"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 30 ianuarie 2017

Este posibil ca, în acest an, să dispară Programul Prima Casă, ne-a spus, într-un interviu, avocatul Gheorghe Piperea.

Domnia sa ne-a menţionat: "Eu prevăd că Prima Casă va dispărea anul acesta. Sper să se ţină de cuvânt PSD, ce doreşte un altfel de program, care va fi cu adevărat un program social, pentru oameni, nu unul de ajutor de stat pentru bănci şi pentru dezvoltatorii imobiliari".

Bogdan Drăgoi, SIF Banat - Crişana: "Viitorul SIF-urilor depinde, într-o proporţie mare, de dezvoltarea Bursei"

SIF-URILE ŞI FONDUL PROPRIETATEA/BURSA Bogdan Drăgoi, SIF Banat - Crişana: "Viitorul SIF-urilor depinde, într-o proporţie mare, de dezvoltarea Bursei"

Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2017

Reporter: Cum vedeţi evoluţia SIF-urilor la 25 de ani de la înfiinţarea FPP-urilor ?

Bogdan Drăgoi: Acum 25 de ani, au fost înfiinţate FPP-urile, care aveau în administrare aproximativ 30% din avuţia naţională. Constatăm astăzi că, SIF-urile, urmaşele FPP-urilor, reprezintă cam 10% din ce erau în 1992. Nu este ceva cu care ne putem mândri

Costel Ceocea, SIF Moldova: "Eliminarea pragului va transmite un semnal pozitiv pentru creşterea încrederii investitorilor"

SIF-URILE ŞI FONDUL PROPRIETATEA/BURSA Costel Ceocea, SIF Moldova: "Eliminarea pragului va transmite un semnal pozitiv pentru creşterea încrederii investitorilor"

Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2017

Reporter: Cum apreciaţi influenţa SIF-urilor asupra Bursei de Valori Bucureşti?

Costel Ceocea: Interesul manifestat constant după listarea acţiunilor SIF-urilor de către investitori români şi străini (chiar dacă diminuat de criza financiară globală şi de slăbiciunile structurale ale pieţelor financiare româneşti, devenite mult mai vizibile în ultimii ani) sunt în acelaşi timp o dovadă pentru viabilitatea acestor companii cât şi un stimulent pentru viitor.

Florica Trandafir, SAI Muntenia Invest: "2017 va fi un an al modificărilor legislative în domeniul pieţei de capital"

SIF-URILE ŞI FONDUL PROPRIETATEA/BURSA Florica Trandafir, SAI Muntenia Invest: "2017 va fi un an al modificărilor legislative în domeniul pieţei de capital"

Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2017

Reporter: Cum vedeţi evoluţia SIF-urilor, la 25 de ani de la înfiinţarea fostelor FPP-uri?

Florica Trandafir: Societăţile de Investiţii Financiare au avut un parcurs interesant şi s-au adaptat, de-a lungul vremii, condiţiilor şi mediului românesc de afaceri, dovadă în acest sens fiind existenţa lor astăzi, după 25 de ani

Greg Konieczny, Manager FP: "Fondul de Dezvoltare - punct de cotitură pentru procesul de listare a companiilor de stat"

SIF-URILE ŞI FONDUL PROPRIETATEA/BURSA Greg Konieczny, Manager FP: "Fondul de Dezvoltare - punct de cotitură pentru procesul de listare a companiilor de stat"

Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2017

Reporter: Cum a fost anul 2016 pentru Fondul Proprietatea?

Greg Konieczny: Per ansamblu, a fost un an bun pentru noi în ce priveşte performanţa fondului. Valoarea activului net (VAN) pe acţiune a crescut cu peste 7% şi, de asemenea, am avut un randament de aproape 5%, pe acţiuni şi GDR-uri, în lei, şi asta contează cel mai mult

ASF a menţinut aprecierea de concertare a grupului Frăţilă, la SIF Transilvania

ASF a menţinut aprecierea de concertare a grupului Frăţilă, la SIF Transilvania

A.A.Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins, miercurea trecută, plângerile prealabile împotriva deciziei, din octombrie 2016, de concertare a grupului format din Maria Alexandra Frăţilă, Irina Elena Frăţilă, Gabriela Alexe, Ion Mârleneanu, Alexa Business & Investments SRL, Narcisa Pascu, Amycris Trans SRL, prezumat că acţionează în mod concertat în legătură cu emitentul SIF Transilvania, potrivit unui raport al Autorităţii.

Ultima noapte a iluziilor, prima săptămână "nebună" cu Trump

Ultima noapte a iluziilor, prima săptămână "nebună" cu Trump

CĂLIN RECHEAInternaţional / 30 ianuarie 2017

CĂLIN RECHEA

Am ascultat discursul de inaugurare al noului preşedinte al Statelor Unite, iar apoi am aşteptat reacţia "elitelor" politice şi a presei din Europa.

Aşteptările mi-au fost depăşite cu mult. Credeam că vor exista câteva manifestări specifice "găinilor decapitate", dar nu a fost aşa. Ce mai freamăt, ce mai zbucium!

Cristian Pârvan, Preşedinte PIAROM: "Fondul Proprietatea se va autodizolva, în favoarea unor acţionari «globali»"

SIF-URILE ŞI FONDUL PROPRIETATEA/BURSA Cristian Pârvan, Preşedinte PIAROM: "Fondul Proprietatea se va autodizolva, în favoarea unor acţionari «globali»"

Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2017

La împlinirea unui sfert de secol de la constituirea celor cinci Fonduri ale Proprietăţii Private (FPP) - actualele Societăţi de Investiţii Financiare (SIF) -, cetăţeanul mediu nu ştie dacă este acţionar la SIF, este de părere Cris-tian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM).

Alin Brendea, Prime Transaction: «Investitorii de retail au fost printre cei care au tranzacţionat intens SIF-urile şi FP"

SIF-URILE ŞI FONDUL PROPRIETATEA/BURSA Alin Brendea, Prime Transaction: «Investitorii de retail au fost printre cei care au tranzacţionat intens SIF-urile şi FP"

Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2017

Alin Brendea, Director General Adjunct Prime Transaction, aminteşte că, în istoria pieţei româneşti de capital, acţiunile SIF şi FP au reprezentat un segment important - cel al societăţilor de tip fond închis tranzacţionate: «Sunt acţiuni care au asigurat lungi perioade de timp o bună parte din lichiditatea pieţei şi ca atare au fost acţiuni care s-au aflat în portofoliile multor investitori.

Cristina Boicu, Raiffeisen Bank: "Evoluţia preţului FP depinde de scăderea ponderii participaţiilor puţin lichide, dar şi de generozitatea politicii de remunerare a acţionarilor"

SIF-URILE SI FONDUL PROPRIETATEA/BURSA Cristina Boicu, Raiffeisen Bank: "Evoluţia preţului FP depinde de scăderea ponderii participaţiilor puţin lichide, dar şi de generozitatea politicii de remunerare a acţionarilor"

Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2017

Cel mai important aport al Fondulului Proprietatea pentru piaţa românească este că a trezit, în ultimii ani, atenţia investitorilor străini pentru investiţiile din România, promovând în mod constant Bursa de la Bucureşti, apreciază Cristina Boicu, Head of Equity Sales Raiffeisen Bank România.

Gabriel Dumitraşcu: "Autorităţile statului român au făcut mai mult «figuraţie», în faţa versaţilor de la FP"

SIF-URILE ŞI FONDUL PROPRIETATEA/BURSA Gabriel Dumitraşcu: "Autorităţile statului român au făcut mai mult «figuraţie», în faţa versaţilor de la FP"

Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2017

Fondul Proprietatea a avut un rol modernizator asupra economiei româneşti, dar viziunea sa economică a fost limitată, cu un orizont de timp scurt, consideră Gabriel Dumitraşcu, artizanul listărilor din energie şi fost şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

SIF-URILE ŞI FONDUL PROPRIETATEA/BURSA/ LA FINALUL LUNII FEBRUARIE, Acţionarii FP, chemaţi să aprobe restituirea către acţionari a 0,05 lei/acţiune

Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2017

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au fost convocaţi, pe 28 februarie, să aprobe reducerea capitalului social subscris, de la 5.742.226.025,22 lei, la 5.238.521.987,92 lei, prin reducerea valorii nominale a acţiunilor, de la 0,57 lei, la 0,52 lei, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Al şaptelea program de răscumpărare FP intenţionează să răscumpere 640 de milioane de acţiuni, prin ofertă publică

SIF-URILE ŞI FONDUL PROPRIETATEA/BURSA Al şaptelea program de răscumpărare FP intenţionează să răscumpere 640 de milioane de acţiuni, prin ofertă publică

Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2017

Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom, sucursala Bucureşti, în calitatea sa de Administrator de Investiţii al Fondul Proprietatea, a depus vineri, spre aprobare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, solicitarea de avizare a unei oferte publice de cumpărare a acţiunilor proprii în legătură cu cel de-al şaptelea program de răscumpărare aprobat prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Fondului nr. 9/29 octombrie 2015.

SIF-URILE ŞI FONDUL PROPRIETATEA/BURSA Guvernul intenţionează constituirea unui fond suveran de investiţii şi a unui Fond Naţional de Dezvoltare

Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2017

Guvernul doreşte constituirea unui fond suveran de investiţii în vederea administrării şi valorificării eficiente a participaţiilor minoritare ale statului şi a unui Fond Naţional de Dezvoltare (FND), conform programului de Guvernare PSD şi ALDE, care însă nu menţionează nimic despre dezvoltarea pieţei de capital sau eventuale listări ale companiilor de stat.

UBS, afectată de retrageri masive de bani din partea investitorilor

UBS, afectată de retrageri masive de bani din partea investitorilor

ALINA VASIESCUInternaţional / 30 ianuarie 2017

"UBS Group" AG, cea mai mare bancă din Elveţia, a fost afectată, în ultimul trimestru din 2016, de retrageri nete de 15,2 miliarde de franci (15,2 miliarde de dolari) din partea investitorilor, situaţie generată, în mare parte, de faptul că, începând de anul acesta, guvernul local a început să dezvăluie datele referitoare la conturile deponenţilor străini către autorităţile fiscale.

Gaslighting

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 30 ianuarie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Între multele formule pe care odată cu venirea lui Donald Trump la Casa albă publicul larg a ajuns să le cunoască, de la "ştiri false" (fake news - aşa le califica Trump în conferinţa sa de presă din 11 ianuarie - singura pe care, de altfel, a avut-o de când a fost ales preşedinte - CNN: "you are fake news" îi striga preşedintele ales lui Jim Acosta, reporter al postului de ştiri din Atlanta) la "fapte alternative" (alternative facts - formula utilizată de Kellyanne Conway, consilieră a lui Donald Trump, pentru a explica care era sursa afirmaţiei că festivităţile din 20 ianuarie au avut cel mai numeros public din istorie: "And they're giving - Sean Spicer, our press secretary - gave alternative facts"), trecând inevitabil prin "post-adevăr" (post-truth - proces de transformare a unei plăsmuiri propagandistice în "adevăr alternativ" şi apoi în "adevăr" pur şi simplu) şi prin deja cunoscutul iliberalism, un nou cuvânt îşi face apariţia: gaslighting.

Preţul aurului, în cea mai lungă perioadă de declin din ultimele trei luni

Preţul aurului, în cea mai lungă perioadă de declin din ultimele trei luni

A.V.Internaţional / 30 ianuarie 2017

Cotaţia futures a aurului a consemnat, pe pieţele externe, în intervalul 23-27 ianuarie, prima săptămâna cu scădere din anul curent, aflându-se totodată în cea mai lungă perioadă de declin din octombrie până în prezent, în condiţiile în care achiziţiile importante de profil din China s-au oprit înaintea vacanţei tradiţionale din ţară, de o săptămână, pentru sărbătorirea Anului Nou Lunar, început sâmbătă.

"Tesco" preia "Booker Group" pe 4,6 miliarde dolari

"Tesco" preia "Booker Group" pe 4,6 miliarde dolari

ALINA VASIESCUInternaţional / 30 ianuarie 2017

Lanţul britanic de distribuţie "Tesco" Plc a decis, vineri, să cumpere "Booker Group" Plc, companie care deţine centre en-gros şi mici magazine retail, plătind în schimb circa 3,7 miliarde de lire sterline (4,6 miliarde de dolari).

Germania, împotriva obligaţiunilor comune pentru zona euro

Germania, împotriva obligaţiunilor comune pentru zona euro

V.R. Jurnal de criză / 30 ianuarie 2017

Germania continuă să se împotrivească introducerii obligaţiunilor comune pentru ţările din zona euro, potrivit declaraţiilor făcute, vineri, de un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe de la Berlin, după apariţia unor informaţii potrivit cărora Comisia Europeană analizează ideea lansării unor bonduri comune.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Alibaba cumpără MoneyGram pe 880 milioane dolari

Alibaba cumpără MoneyGram pe 880 milioane dolari

ADI IACOBCompanii / 30 ianuarie 2017

Ant Financial, serviciul de plăţi online al companiei chineze de e-commerce Alibaba, va cumpăra furnizorul de servicii de transfer de bani MoneyGram pentru suma de 880 milioane de dolari, informează BBC.

MACRO NEWSLETTER30 Ianuarie 2017

MACRO NEWSLETTER30 Ianuarie 2017

Internaţional / 30 ianuarie 2017

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro a crescut cu o rată anuală de 4,7% în decembrie 2016, după un avans de 4,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 11,7% a creditului guvernamental şi a unui avans de 2,5% a creditului...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo