FOSTUL LIDER SOVIETIC MIHAIL GORBACIOV:  "Lumea pare că se pregăteşte de război"

Ziarul BURSA #Internaţional / 30 ianuarie 2017

Lumea arată de parcă s-ar pregăti de război, iar ameninţarea nucleară pare, din nou, reală, a avertizat, recent, fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, într-un articol de opinie publicat în revista Time.

În articolul intitulat "Se pare că lumea se pregăteşte de război", Mihail Gorbaciov scrie că "declaraţiile politicienilor şi ale liderilor militari sunt tot mai războinice, doctrinele de apărare sunt tot mai periculoase, iar comentatorii şi personalităţile TV se alătură acestor coruri belicoase". Fostul lider sovietic atrage atenţia că nicio problemă nu este mai urgentă decât militarizarea politicii şi lansarea unei noi curse a înarmării atât dinspre Kremlin, cât şi dinspre NATO: "Situaţia curentă este mult prea periculoasă. Mai multe trupe, tancuri şi autovehicule blindate sunt aduse în Europa. NATO şi Rusia obişnuiau să-şi desfăşoare la distanţă forţele şi armele, dar acum sunt mai aproape ca niciodată şi nu au cum să rateze ţinta".

Gorbaciov le-a cerut preşedintelui american Donald Trump şi liderului rus Vladimir Putin să ia măsuri pentru reducerea arsenalului nuclear mondial. De asemenea, fostul preşedinte spune că atât SUA, cât şi Rusia trebuie să prezinte în faţa Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) o rezoluţie menită să ducă la evitarea unui conflict nuclear.

"Cred că lui Donald Trump şi lui Vladimir Putin trebuie să le revină iniţiativa de a propune o astfel de rezoluţie. Ei sunt preşedinţii a două naţiuni ce deţin peste 90% din arsenalul nuclear al lumii, prin urmare, au o responsabilitate specială", notează fostul lider al URSS, potrivit Agerpres.

Gorbaciov lansează şi un avertisment cu privire la faptul că armele de distrugere în masă au devenit tot mai ieftine şi mai uşor de procurat: "Se găsesc cu uşurinţă bani pentru arme sofisticate a căror putere este comparabilă cu cea a armelor de distrugere în masă: submarine care, cu o singură salvă, pot nimici jumătate de continent, sisteme de apărare anti-rachetă care subminează stabilitatea strategică".

Fostul conducător sovietic atrage atenţia că multe state ale lumii nu pot să finanţeze nevoile sociale esenţiale ale cetăţenilor, însă cheltuielile militare continuă să crească de la an la an.

Mihail Gorbaciov mai scrie că războiul ar trebui să fie scos în afara legii în lumea modernă, pentru că problemele globale nu pot fi rezolvate prin război - nici sărăcia, nici încălzirea globală, nici migraţia, nici explozia demografică şi nici reducerea resurselor naturale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb