Preţul aurului, în cea mai lungă perioadă de declin din ultimele trei luni

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 ianuarie 2017

Preţul aurului, în cea mai lungă perioadă de declin din ultimele trei luni

Cotaţia futures a aurului a consemnat, pe pieţele externe, în intervalul 23-27 ianuarie, prima săptămâna cu scădere din anul curent, aflându-se totodată în cea mai lungă perioadă de declin din octombrie până în prezent, în condiţiile în care achiziţiile importante de profil din China s-au oprit înaintea vacanţei tradiţionale din ţară, de o săptămână, pentru sărbătorirea Anului Nou Lunar, început sâmbătă.

China este cel mai mare consumator mondial de aur, iar de Anul Nou Lunar, în această ţară, se fac cadouri bijuterii din aur.

Pe piaţa spot din Londra, preţul aurului cu livrare imediată a coborât cu 0,3% vineri, la ora locală 11.35, ajungând la 1.185,49 dolari uncia. La Comex New York, cotaţia aurului cu livrare în aprilie a pierdut 0,4% la ora 10.22, atingând 1.185,20 dolari/uncie. În zilele cuprinse între 24 şi 27 ianuarie, cotaţia aurului a pierdut aproape 3%.

Nell Agate, analist la "Citigroup" Inc., declară citat de Bloomberg: "Aşteptăm ca, pe întreg anul, cererea de aur din China să fie mai mică decât în 2015. Este posibil ca vânzările de bijuterii din China să încetinească şi pe perioada vacanţei de Anul Nou".

Specialiştii mai arată că, în condiţiile în care pieţele acţiunilor cresc semnificativ, iar indicele major Dow Jones al Bursei din New York a trecut de 20.000 de puncte pentru prima oară, săptămâna trecută, cererea de plasamente sigure precum aurul este în scădere.

Anul trecut, preţul aurului a consemnat un avans de 9%, cele mai importante momente de incertitudine care au generat creşterea fiind temerile legate de viitorul econonmiei Chinei şi decizia britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană (Brexit).

Potrivit Thomson Reuters, care citează analiştii GFMS, cererea fizică de aur a scăzut cu 20% în 2016, atingând cel mai redus nivel de după 2009, în condiţiile în care revenirea preţurilor după trei ani consecutivi de scădere a redus apetitul pentru metalul galben.

Achiziţiile de bijuterii, monede şi lingouri, plus achiziţiile de aur ale sectorului oficial şi cererea industrială de aur au scăzut la 3.349 tone în 2016, de la 4.184 tone în 2015, conform GFMS. Această scădere a dus la creşterea surplusului net de pe piaţa aurului la 1.176 de tone, de la numai 220 de tone în 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb