A SPORIT CU 3,6% Profitul Microsoft, peste 5 miliarde dolari în ultimul trimestru din 2016

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii #IT / 30 ianuarie 2017

În ultimele 12 luni, titlurile Microsoft au crescut cu 23%

Compania americană Microsoft a raportat creşterea cu 3,6% a profitului său în trimestrul al patrulea din 2016, depăşind proiecţiile analiştilor, informează Reuters.

Câştigul înregistrat de Microsoft a atins 5,2 miliarde de dolari, la vânzări de 24,1 miliarde de dolari, care au crescut de la 23,8 miliarde dolari în anul anterior.

Creşterea profitului a fost susţinută de avansul rapid al operaţiunilor de cloud computing şi al stabilizării pieţei computerelor personale (PC).

Directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella, a orientat compania către serviciile de cloud computing şi către aplicaţiile mobile, încetinind activităţile în sectorul de software tradiţional.

La data de 8 decembrie, compania a finalizat cea mai mare achiziţie a sa - reţeua de socializare profesională LinkedIn -, pe 26,2 miliarde de dolari. Potrivit Bloomberg, instrumentele reţelei sociale vor spori productivitatea produselor proprii Microsoft. LinkedIn a contribuit cu venituri de 228 milioane de dolari la veniturile din trimestrul al patrulea.

Pe segmentul de cloud computing, Microsoft continuă să se concentreze pe serviciul său "Azure", fiind în continuă rivalitate cu liderul acestei pieţe - Amazon Web Services. Veniturile Azure au crescut cu 93% în trimestrul al patrulea din 2016, dublându-se în ritm anual, potrivit The Verge.

În acelaşi timp, versiunile corporative de Office 365 (Word, Excel, PowerPoint etc.) au înregistrat o creştere a vânzărilor cu 47 de procente. Circa 25 de milioane de consumatori sunt abonaţi la serviciul Office 365, au declarat reprezentanţii companiei.

Afacerile Microsoft din sectorul telefoanelor au scăzut cu 81%, iar divizia de jocuri a companiei a înregistrat o scădere de 3%. Totuşi, livrările de abonamente Xbox Live sunt în creştere, înregistrând, în momentul actual aproximativ, 55 de milioane de utilizatori activi lunar - un nou record - faţă de 47 milioane în trimestrul precedent.

În ultimele 12 luni, titlurile Microsoft au crescut cu peste 23% pe piaţa din New York.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb