Finanţele infirmă zvonul că recrutarea conducerii CEC Bank ar fi oprită

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 ianuarie 2017

Finanţele infirmă zvonul că recrutarea conducerii CEC Bank ar fi oprită

Transearch va trebui să prezinte lista scurtă cu cei 45 de candidaţi până pe 4 februarie

Procesul de recrutare a membrilor Consiliului de Administraţie (CA) din cadrul CEC Bank continuă, după cum ne-au spus reprezentanţii biroului de presă de la Ministerul Finanţelor Publice (MFP), acţionarul băncii cu capital de stat.

MFP ne-a transmis această informaţie răspunzând la solicitarea noastră, în contextul în care, vineri, au apărut informaţii în unele publicaţii online potrivit cărora acest proces ar fi fost oprit. Mai mult decât atât, afirmaţiile din presă susţineau că între ministerul de resort şi compania Transearch, care trebuie să recruteze candidaţi pentru CA-ul băncii, au existat unele discuţii, ajungându-se până la procese în instanţă.

Răspunsul oficial al MFP arată: "Procesul de recrutare a membrilor Consiliului de Administraţie al CEC Bank, desfăşurat de către Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de autoritate publică tutelară, asistat de compania Transearch Internaţional SRL, se află în prezent în desfăşurare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 111/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului (OUG) nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, precum şi a Hotărârii de Guvern nr. 722/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a unor prevederi din OUG nr. 109/2011".

Transearch va trebui să prezinte lista scurtă cu cei 45 de candidaţi până pe 4 februarie, după cum ne-au spus unele surse din MFP, respectiv câte cinci nume pentru fiecare dintre cei nouă membri ai Consiliului.

Sursele noastre ne-au precizat că, până în prezent, s-au înscris în jur de 80 de candidaţi, lista fiind, însă, confidenţială.

Astfel, a fost remarcat un interes semnificativ pentru conducerea CEC Bank.

Candidaţii care vor fi selectaţi pentru lista scurtă vor fi ulterior invitaţi să elaboreze o declaraţie de intenţie pe baza scrisorii de aşteptări pe care Ministerul Finanţelor Publice o va publica pe site-ul propriu şi pe site-ul băncii.

Anunţul de recrutare precizează: "Banca operează într-o piaţă concurenţială, ceea ce presupune adoptarea de către consiliul de administraţie a unui plan de administrare care să urmărească creşterea competitivităţii, a profitabilităţii, îmbunătăţirea calităţii activelor, a ratei de adecvare a capitalului şi a structurii de finanţare a băncii.

CEC Bank este o bancă comercială universală, competitivă, care îşi propune să ofere clienţilor produse şi servicii diverse şi de calitate, urmărind cu precădere finanţarea IMM-urilor, agriculturii, administraţiilor publice locale, precum şi a acelor proiecte bancabile care prin natura lor, contribuie la dezvoltarea economică, crearea şi menţinerea locurilor de muncă.

Banca va fi un element activ în sprijinirea clienţilor pentru accesarea Fondurilor Europene şi se va implica în susţinerea Programelor Guvernamentale".

Anunţul mai specifică faptul că, obligatoriu, în procesul de selecţie al candidaţilor se va avea în vedere evitarea situaţiilor de conflict de interese sau incompatibilităţi.

Deşi numele celor interesaţi par să fie ţinute la secret, totuşi, recent, au apărut informaţii conform cărora Mişu Negriţoiu, actualul preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), şi-ar fi depus dosarul pentru un post în fruntea CEC Bank. Domnia sa nu a negat că este interesat de o schimbare în carieră.

Acţionarii CEC Bank au făcut nominalizări, în urmă cu aproape doi ani, pentru schimbarea conducerii băncii. Enache Jiru, secretar de stat în MFP, a fost nominalizat să preia funcţia de director general - preşedinte al Consiliului de Administraţie, deţinută în prezent de Radu Graţian Gheţea. AGA CEC Bank îl nominalizase pe Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), pe funcţia de director - prim-vicepreşedinte, membru al Consiliului de administraţie al CEC Bank. Domnul Anghel a anunţat, însă, la jumătatea anului 2015, că nu doreşte să meargă la CEC şi că va rămâne în Grupul BCR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb