SIF-URILE ŞI FONDUL PROPRIETATEA/BURSA Alin Brendea, Prime Transaction: «Investitorii de retail au fost printre cei care au tranzacţionat intens SIF-urile şi FP"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2017

Alin Brendea, Prime Transaction: «Investitorii de retail au fost printre cei care au tranzacţionat intens SIF-urile şi FP"

Alin Brendea, Director General Adjunct Prime Transaction, aminteşte că, în istoria pieţei româneşti de capital, acţiunile SIF şi FP au reprezentat un segment important - cel al societăţilor de tip fond închis tranzacţionate: «Sunt acţiuni care au asigurat lungi perioade de timp o bună parte din lichiditatea pieţei şi ca atare au fost acţiuni care s-au aflat în portofoliile multor investitori.

Pe de altă parte vorbim despre emitenţi care au obişnuit investitorii cu o politică de dividend consistentă, de unde şi un interes crescut pentru titlurile lor. Ca atare, investitorii de retail au fost întotdeauna printre cei care au tranzacţionat intens aceste acţiuni.

În acest context putem vorbi despre aportul acestor companii la dezvoltarea Bursei de Valori Bucureşti ca despre unul esenţial. Acest segment de piaţă reprezintă în definitiv una dintre caracteristicile distinctive ale pieţei locale de capital ».

Despre rolul acestor entităţi în economie, părerile pot fi împărţite, spune domnul Brendea: «Puteau să joace un rol mai important? Este o întrebare cu un răspunslight2 care nu poate fi foarte concis. Însănu trebuie să uităm că aceste companii, prin participaţiile pe care le au s-au manifestat desoeri ca nişte investitori activi contribuind la un mai bun management al acelor societăţi".

Anul trecut, evoluţiile acestor acţiuni nu au fost extrem de spectaculoase, ci în ton cu evoluţiile pieţei, apreciază domnul Brendea, adăugând: « Putem remarca drept evoluţie bursieră pozitivă creşterea SIF Banat -Crişana, pard fs20iar la capitolul negativ, scăderea din 2016 a acţiunilor SIF Muntenia. Anul 2017 ar putea aduce un reviriment pentru acţiunile SIF şi FP. Acesta ar putea fi determinat fie de o politicăn generoasă de distribuţie (cum este cazul FP), fie de modificările gislative anunţate (cazul SIF-urilor), fie de evoluţa pozitivă a bursei în ansamblu. Dacă FP este dependent de evoluţia sectorului energetic, în cazul SIF de prima importanţă va fi evoluţia sectorului bancar ».

Domnia sa consideră că, per ansamblu, 2017 va fi un an pozitiv atât pentru acţiunile SIF, cât şi pentru FP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb