Alibaba cumpără MoneyGram pe 880 milioane dolari

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii / 30 ianuarie 2017

Alibaba cumpără MoneyGram pe 880 milioane dolari

Ant Financial, serviciul de plăţi online al companiei chineze de e-commerce Alibaba, va cumpăra furnizorul de servicii de transfer de bani MoneyGram pentru suma de 880 milioane de dolari, informează BBC.

MoneyGram are aproximativ 350.000 de locaţii în aproape 200 de ţări, în timp ce Ant Financial are mai mult de 630 de milioane de utilizatori în spaţiul virtual.

MoneyGram, care a început să opereze ca o mică societate în 1940, în Minneapolis, este acum al doilea furnizor mondial de servicii de transfer de bani, după Western Union.

Platforma de plată Ant Financial domină industria de plăţi online din China şi caută să îşi extindă prezenţa în afara ţării, în timp ce concurenţa cu sistemul de plată chinez Tencent Holdings Ltd. creşte, relatează Reuters.

Compania Thomas H. Lee Partners este acţionarul principal al MoneyGram, cu o participaţie de 44,5%, şi a fost de acord să voteze în favoarea tranzacţiei.

Preluarea de către grupul chinez a companiei americane trebuie să primească aprobarea Comisiei SUA privind investiţiile străine, care analizează achiziţiile străine de active americane pe piaţa internă, din motive de securitate naţională.

Eric Jing, director executiv al Ant Financial, a afirmat că fuziunea dintre cele două companii va asigura "un acces mai mare, securitate şi simplitate pentru oamenii din întreaga lume care vor să transfere fonduri, în special în economiile majore, precum Statele Unite, China, India, Mexic şi Filipine".

Potrivit BBC, achiziţia companiei chineze în SUA vine pe fondul creşterii tensiunilor dintre China şi cea mai mare economie din lume. În timpul campaniei sale electorale, preşedintele american Donald Trump a ameninţat că va impune tarife punitive asupra importurilor din China.

Jack Ma, fondatorul şi preşedintele Alibaba, s-a întâlnit cu Trump în luna decembrie a anului trecut.

Totuşi, tranzacţia vine într-un moment tensionat, în care preşedintele Donald Trump vrea să ridice un zid la graniţa SUA cu Mexic. Mulţi imigranţi folosesc MoneyGram pentru transferul banilor din SUA către familiile lor, iar Mexicul reprezintă aproximativ 10% din tranzacţiile MoneyGram, potrivit Bloomberg Intelligence.

În cazul în care tranzacţia companiei MoneyGram va fi finalizată, aceasta va fi a doua achiziţie realizată de Alibaba în Statele Unite. Anul trecut, gigantul de e-commerce a cumpărat EyeVerify, un start-up cu sediul în Missouri, care utilizează tehnologia de autentificare biometrică pentru securitizarea datelor şi a tranzacţiilor online.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb