"Ssangyong Motor" a cerut protecţie faţă de creditori

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 ianuarie 2009

"Ssangyong" este afectată puternic de scăderea cererii.

"Ssangyong" este afectată puternic de scăderea cererii.

Producătorul auto sud-coreean "Ssangyong Motor" Co. a cerut vineri, Tribunalului din Seul, protecţie faţă de creditorii săi, pentru a obţine timp să se restructureze într-o companie profitabilă.

Oficialii companiei au anunţat că aceasta se confruntă cu o "serioasă criză de lichiditate", după ce SAIC, guvernul coreean şi creditorii au eşuat în încercarea de a ajunge la un acord pe marginea planului de salvare. SAIC ("Shanghai Automotive Industry" Corp. din China) este acţionarul majoritar al "Ssangyong".

Decizia privind cererea protecţiei faţă de creditori este considerată "o alegere inevitabilă", în opinia oficialilor companiei, care arată că aceasta va rezolva criza urgentă de lichidităţi.

Compania sud-coreeană va reduce salariile cu până la 30% în următorii doi ani, ca urmare a reducerii semnificative a vânzărilor, în contextul recesiunii globale. La rândul său, SAIC, care deţine 51% din "Ssangyong", se confruntă cu slăbirea cererii în China.

"Ssangyong" a înregistrat patru trimestre consecutive cu pierderi din cauza reducerii cererii de automobile tip SUV, care aduc aproape 50% din vânzările companiei. Anul trecut, "Ssangyong", care produce modelele SUV Rexton şi Chairman sedan, şi-a redus vânzările cu 30%.

Compania are nevoie de finanţare de 600 de miliarde de woni (451 milioane de dolari) ca să-şi continue afacerile, estimează "Korea Development Bank", cel mai mare creditor al companiei.

"Ssangyong", companie cu peste 7.000 de angajaţi, a înregistrat, în primele nouă luni ale anului trecut, pierderi nete de 98,1 miliarde de woni (74,1 milioane de dolari).

"Ssangyong" se confruntă cu posibilitatea declanşării unei greve a sindicatului, care ameninţă cu măsuri de protest faţă de intenţia conducerii de a reduce masiv locurile de muncă. Conform informaţiilor apărute în presă, "Ssangyong" va concedia peste 3.000 de muncitori, inclusiv jumătate dintre cei 5.200 de angajaţi de la linia de asamblare. Deşi compania a negat aceste informaţii, sindicatele susţin că este evident că "Ssangyong" va face concedieri masive.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb