Standard & Poor"s: Băncile din Ucraina se confruntă cu riscuri sporite

A.G.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 septembrie 2008

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor"s Ratings Services a reafirmat, ieri, că sistemul bancar din Ucraina se confruntă cu riscuri semnificative din cauza creşterii rapide a creditului şi a incertitudinilor politice şi macroeconomice, se arată într-un raport al agenţiei de rating. Standard & Poor"s a plasat sistemul bancar din Ucraina în Grupul 10, cel mai slab din scara de evaluare a sistemelor bancare elaborată de analiştii agenţiei de rating. Din acest grup mai fac parte sistemele bancare din Venezuela, Jamaica şi Bolivia.

"Creşterea rapidă a creditului în sistemul bancar din Ucraina precum şi creşterea bruscă a gradului de îndatorare într-un mediu de creditare în continuare instabil şi cu practici de gestionare a riscurilor asupra cărora există semne de întrebare ar putea conduce la acumularea problemelor în viitor şi ar putea face sistemul vulnerabil la eventualele corecţii severe de pe piaţă, în special în sectorul imobiliar şi al construcţiilor", apreciază analistul Standard & Poor"s, Ekaterina Trofimova.

Deşi creşterea depozitelor a fost una susţinută în ultimii ani, totuşi nu a putut ţine pasul cu ritmul de creştere a creditului şi în consecinţă băncile din Ucraina se refinanţează din ce în ce mai mult din străinătate. În plus, capitalul străin a continuat să facă progrese, la mijlocul lui 2008 aproximativ 43 la sută din activele sectorului bancar aflându-se sub controlul băncilor străine faţă de mai puţin de 20 la sută la începutul anilor 2000. "Investitorii strategici străini nu pot elimina în totalitate riscurile de creditare şi eventualele corecţii de pe piaţă, dar ar urma să aibă un rol important în evitarea unui scenariu de tip hard landing", a adăugat Ekaterina Trofimova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb