STANDARD & POOR'S: Rating mai bun pentru Bucureşti

V.B.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 26 mai 2005

Standard&Poor's a revizuit, în sens pozitiv, calificativul pentru datoriile pe termen lung acordat municipalităţii Bucureşti, de la "BB" la "BB plus", cu perspectivă stabilă, informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Analistul S&P Felix Ejgel a declarat: "Revizuirea a avut în vedere îmbunătăţirea gestiunii datoriilor oraşului, accelerarea implementării investiţiilor atît de necesare în infrastructură, cît şi îmbunătăţirea vieţii economice susţinută de angajamentul noului Guvern pentru efectuarea de reforme. Aceşti factori vor conduce la majorarea veniturilor oraşului".

Calificativul este susţinut de poziţia strategică a Bucureştiului, de capitală a României, de execuţiile bugetare echilibrate, precum şi de sprijinul primit de autorităţile locale de la sistemul guvernamental. Factori care afectează negativ ratingul sînt flexibilitatea financiară redusă - determinată parţial de necesarul ridicat de investiţii în infrastructură - precum şi estimările privind creşterea rapidă a datoriilor denominate în valută şi necesitatea creşterii transparenţei.

Reprezentanţii agenţiei de evaluare apreciază că dezvoltarea continuă a economiei şi infrastructurii oraşului va genera venituri mai mari la bugetul local. În plus, fluxurile aşteptate de fonduri de la UE şi bugetul central vor permite municipalităţii să atenueze problema datoriilor şi să aibă un buget stabil după 2007.

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a declarat că îmbunătăţirea ratingului va permite reducerea costurilor împrumutului obligatar.

După îmbunătăţirea ratingului acordat Capitalei de Standard&Poor's, emisiunea de obligaţiuni care va fi lansată de Primăria Bucureşti, la sfîrşitul lunii mai, pe piaţa din Londra, va fi majorată la peste 150 de milioane de euro, faţă de nivelul iniţial de 120 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb