"Stăpânii lumii" se mai şi înşală

O.D.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 3 noiembrie 2011

Etienne Davignon

Etienne Davignon

Prezenţa la Bucureşti a lui Etienne Davignon, preşedintele Grupului Bilderberg, a reprezentat un adevărat eveniment pentru amatorii de conspiraţii care sunt convinşi că întreaga lume este condusă de un guvern ultrasecret şi ultraexclusivist. Chiar şi cei care gus-tă mai puţin astfel de scenarii au aşteptat cu interes declaraţiile lui Davignon, prezent la Bucureşti la conferinţa "Uniunea Europeană după criza datoriilor suverane". De altfel, prezentarea evenimentului a fost una foar-te pompoa-să, despre Davig-non spunându-se că reprezintă grupul care dictea-ză mersul lumii, el însuşi fiind considerat unul dintre cei mai influenţi oameni ai planetei. Fost vicepreşedinte al Comisiei Europene şi preşedinte al Agenţiei Internaţionale pentru Energie, Davig-non a ajuns la conducerea Bilderberg în anul 2000. Reprezentantul unei astfel de structuri exclusiviste se presupune că este foarte bine informat şi că poate face unele predicţii pe termen mediu şi lung având un grad ridicat de credibilitate.

Pe 14 octombrie, Etienne Davig-non, în direct de la Bucureşti, oferea o declaraţie foarte optimistă, pe fondul tensiunii tot mai mari legată de soarta euro şi a situaţiei din Grecia. Răspunsul acestuia la întrebarea "Cum va fi afectată România de problema Greciei?" a fost foarte clar, oferind chiar un timp de aşteptare foar-te exact: "Ţara dumneavoastră (n.r. România) va fi afectată doar dacă nu rezolvăm problema în următoarele zece zile. Nu aveţi nicio problemă: datoria nu e mare, politica fis-cală este în limite normale. Eu cred că în zece zile vom rezolva problema". Cele zece zile au trecut iar problema este departe de a fi rezolvată, mai ales că în ecuaţie a apărut şi un referendum local, gândit la Atena, care pare să spulbere toate calculele europene. Aşa stând lucrurile, având în faţă o predicţie de mare precizie a preşedintelui grupului Bilderberg, care nu s-a împlinit, credibilitatea unor astfel de grupuri scade vertiginos, iar afirmaţiile conform cărora la întâlnirile acestora se iau decizii "mondiale, globale" nu fac decât să stârnească zâmbete.

Grupul Bilderberg este o structură informală care reuneşte mulţi dintre cei mai influenţi oameni din lume pentru a discuta problemele internaţionale la zi, în special în zona afacerilor externe şi economiei internaţionale. Întâlnirile sunt private, iar accesul se face doar pe bază de invitaţie specială. Conferinţele Bilderberg reunesc anual între 120 şi 140 de nume importante din Statele Unite ale Americii şi Europa Occidentală, în special politicieni, bancheri şi industriaşi, consideraţi a fi "stăpânii lumii". Numele Bilderberg provine de la hotelul în care a avut loc prima întâlnire a organizaţiei, în 1954. În acel an, lideri din SUA şi Europa s-au întâlnit pentru a combate sentimentul antiamerican de pe bătrânul continent. Discreţia care a înconjurat dintotdeauna conferinţele nu a făcut decât să întreţină teoriile conspiraţiei referitoare la grupul Bilderberg. Se poate constata însă că nici discreţia nu mai este ce a fost.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. slab articol

    1. Bilder asta trebuia sa ghiceasca ce incearca papandreu?varza e semnatarul,tipic romanesc...

      Probabil ca erau previzibile reactiile negative, niste uni au platit bani grei sa-l aduca la Bucuresti pe domn Tagarta asta, care a zis si el doua prostii si-a luat cecul si a plecat. Pai ori e stapanul lumii ori nu mai e.

      Probabil ca erau previzibile reactiile negative, niste uni au platit bani grei sa-l aduca la Bucuresti pe domn Tagarta asta, care a zis si el doua prostii si-a luat cecul si a plecat. Pai ori e stapanul lumii ori nu mai e.

    Revin cu o intrebare. Daca lumea se prabuseste nu cumva asta inseamna ca stapanii lumii sunt cam prosti?

    Tipic romaneste e sa spui mereu ca varza e romanul si sa semnezi anonim. 

    1. Vezi articolul cu Paul Krugman din Bursa de azi si poate te lamuresti. Iar cei pe care ii vedem noi sunt niste paiate, altii sunt la comanda.

      lumea se prabuseste si stapanii lumii mint !!!!!!!!!!

      "Stapanii lumii" la care se refera articolul sunt niste domni respectabili care par cu adevarat preocupati de soarta mapamondului. Problema este ca ei au fost lasati sa fie desconspirati, tocmai, cu intentia sa se arate ca exista cineva pe lumea asta care ne poarta de grija!

      Sa nu disperam, cineva , acolo sus, se ocupa de treburile noastre: lasa dom-le, ca n-o fi dracul asa de negru, stiu astia ce fac!

      Chestia e ca daca stiu e groaznic. Iar daca nu stiu e ingrozitor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb