Start în bătălia pentru Capitală!

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 9 septembrie 2015

Start în bătălia pentru Capitală!

Arestarea lui Sorin Oprescu a dat, neoficial, startul campaniei pentru postul de primar general al Capitalei. Primul intrat în cursă este Nicuşor Dan, care are ca bază de pornire rezultatul obţinut în 2012, atunci când din postura de independent a reuşit să convingă peste 8% dintre cei care s-au prezentat la urne să-i acorde votul, dar şi activitatea din ultimii ani. Un vehement contestatar al lui Sorin Oprescu, Nicuşor Dan consideră că fără o curăţenie generală în toate cele şapte primării ale Bucureştiului, corupţia nu va putea fi eradicată: "Primăria Capitalei este o instituţie profund coruptă. Avem deja o statistică, trei primari, din şapte, sunt arestaţi şi la fiecare am văzut că funcţiona din plin celebrul 10%, iar asta ne face să presupunem că avem parte de o stare de corupţie generalizată. Tocmai de aceea vrem să lansăm un plan de curăţenie generală în primăriile din Bucureşti. Până la alegerile de anul viitor avem nişte cereri concrete, adresate primarilor şi consiliilor. Solicităm primarilor să vină cu lista tuturor contractelor din ultimii trei ani de mandat şi să facă un audit ca să vedem clar tot ce s-a cheltuit din banul public, plus un audit de management pe fiecare dintre directorii din cele şapte primării. De asemenea, începem o campanie de semnături pentru a-i obliga să facă aceste lucruri."

Ieri, Uniunea Salvaţi Bucureştiul, prin preşedintele grupului de iniţiativă, Nicuşor Dan, a solicitat în mod oficial către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) să facă verificări la toţi primarii şi directorii din primării: "În cazul Oprescu am văzut mari neconcordanţe între declaraţia de avere şi realitate. Solictăm ANI să facă verificări la toţi primarii şi directorii".

Pe 1 iulie, Nicuşor Dan a depus actele pentru înregistrarea partidului politic Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB), care va avea candidaţi pentru toate primăriile de sector, lansările oficiale urmând să aibă loc spre sfârşitul anului, dar nu exclude colaborarea şi cu alte formaţiuni politice, care nu vor avea candidat propriu: "Putem discuta cu orice partid care doreşte să-mi susţină candidatura, dacă nu cere nimic în schimb. Trebuie să vedem însă ce programe au, ce proiecte doresc să fie realizate, rămâne de văzut şi discutat" . Organigrama stufoasă din cadrul Primăriei Generale reprezintă un alt "duşman" pentru cei care doresc să salveze Bucureştiul , Nicuşor Dan anunţând că primele schimbări pe care le-ar face ca primar ar viza direcţia juridică, pentru ca mai apoi să poată fi verificate toate departamentele. Lista candidaturilor a fost deschisă, sunt aşteptate acum mutările principalelor partide politice.

Pe de altă parte, Alexandru Chiciu, avocatul lui Sorin Oprescu, a anunţat că acesta i-a transmis că "nu va demisiona", iar mesajul său pentru toţi cei care s-au grăbit să-l acuze este: "Aveţi puţintică răbdare, domnilor!", lăsând să se înţeleagă că până la alegerile locale îşi va proba nevinovăţia.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Singurul mesaj de care capabil Nicusor este: "jos ceilalti"! Nimic constructiv, nicio expertiza pe zona de infrastructura, nicio experienta in vreo forma de management.

    Nu, ONG-urile isterice nu sunt o forma de realizare profesionala.  

    1. Ai dreptate, ne trebuie tot un Oprescu, capabil sa construiasca mult, pentru el si ai lui. Hai sictir!

      ca don' doctor cand a venit, avea expertiza in infrastructura; dar a venit intr-adevar cu un bagaj de cunostinte, pe care si l-a perfectionat - vorbim aici de cunostintele de "10%".

      Mai lasa-l sa stea pe bara, sa-l vedem macar pe Nicusor cum se prezinta, a fost printre cei care s-au opus distrugerii sistematice a orasului pt un 10% in plus. 

      De acord, Nicusor s-a opus! Altceva decat sa se opuna, stie sa faca? A dovedit-o pe undeva?

      Oparescu e la locul lui acum, hai sa nu schimbam un securist corupt cu un bufon naiv.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb