Start pentru tranzacţionarea drepturilor de preferinţă aferente majorării de capital a Bittnet Systems

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 ianuarie 2021

Start pentru tranzacţionarea drepturilor de preferinţă aferente majorării de capital a Bittnet Systems

Valoarea maximă a operaţiunii este de 10,725 milioane de lei, în cazul în care toate acţiunile puse în vânzare vor fi subscrise în prima etapă

Tranzacţionarea drepturilor de preferinţă aferente majorării de capital pe care Bittnet Systems (BNET) urmează să o realizeze începe astăzi, iar cei care doresc să cumpere sau să vândă drepturi ce dau posibilitatea subscrierii la operaţiunea majorării capitalului integratorul IT&C o pot face până la 22 ianuarie, conform documentelor publicate de companie pe propriul site şi pe cel al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Bittnet Systems ţinteşte majorarea capitalului prin aport în numerar, conform deciziei acţionarilor din aprilie a anului trecut, compania urmând să emită cel mult 18,178 milioane de acţiuni noi, oferite spre subscriere la preţul preferenţial de 0,59 lei, cu aproape 20% sub preţul de 0,7 lei în jurul căruia a oscilat cotaţia BNET în ultima lună bursieră. În acest sens, compania a emis 127,249 milioane de drepturi de subscriere (simbol BNETR08) celor ce erau acţionari Bittnet Systems în data de 21 mai a anului trecut, iar investitorii care acum nu doresc să participe la majorarea de capital a companiei pot vinde drepturile celor care nu deţin astfel de instrumente financiare, dar vor să achiziţioneze acţiuni BNET cu discount, în cadrul operaţiunii de piaţă.

Ulterior perioadei de tranzacţionare a drepturilor, începând cu 27 ianuarie şi până pe 25 februarie, deţinătorii vor putea subscrie acţiuni noi BNET, la preţul de 0,59 lei/titlu, pentru subscrierea unui titlu nou fiind necesare şapte drepturi de preferinţă. Numărul de acţiuni cu discount la care un investitor are dreptul să subscrie se calculează rotunjind în jos rezultatul împărţirii la şapte a numărului de drepturi BNETR08 deţinute (de exemplu la 14 drepturi pot fi subscrise două acţiuni, dar la 13 drepturi doar una).

Acţiunile rămase nesubscrise în această primă etapă a operaţiunii de piaţă vor fi oferite spre vânzare printr-un plasament privat, la un preţ mai mare decât cel din prima etapă. Perioada de subscriere în cadrul acestei etape va fi de cel mult cinci zile lucrătoare începând cu prima zi de la încheierea subscrierii în prima etapă, se arată în rezumatul aferent prospectului de emisune întocmit de Tradeville, intermediarul operaţiunii de piaţă.

La finalul celor două etape de subscriere, emitentul va aloca un număr de drepturi de alocare egal cu numărul acţiunilor subscrise, titluri ce vor fi tranzacţionabile pe piaţa reglementată administrată de BVB. La finalul perioadei de tranzacţionare, drepturile de alocare vor fi transformate în acţiuni BNET.

Valoarea maximă a ofertei este de 10,725 milioane de lei, în cazul în care toate acţiunile puse în vânzare vor fi subscrise în prima etapă, la preţul de 0,59 lei/titlu, iar sumele atrase vor fi folosite, în principal, pentru întărirea poziţiei financiare a grupului Bittnet Systems şi extinderea activităţii companiei, precum şi pentru finanţarea proiectelor viitoare de M&A sau, dacă va fi considerată oportună, rambursarea parţială sau totală a unor emisiuni de obligaţiuni corporative.

"Maniera efectivă de alocare a sumelor atrase prin majorare va fi determinată de conducerea societăţii, în viitor, în funcţie de cuantumul sumelor efectiv atrase prin majorare dar şi de oportunităţile identificate. Reducerea gradului de îndatorare (măsurat ca raport între capitalurile împrumutate şi capitalurile proprii) este un obiectiv al managementului, ca de altfel şi posibilltatea de a derula achiziţii de companii sau tehnologii care să complementeze sau accelereze dezvoltarea activităţii grupului, atât naţional dar şi în regiunea CEE", se arată în rezumatul aferent prospectului de emisiune.

Bittnet Systems este una dintre cele mai dinamice companii de la Bursa de Valori Bucureşti, iar la începutul lunii iunie a anului trecut acţiunile BNET au fost transferate în Piaţa Principală a BVB, după cinci ani petrecuţi în Piaţa AeRO.

Într-un raport de analiză publicat la finele lunii octombrie 2020 de Wood & Company, se estima un preţ ţintă de 0,973 lei pentru acţiunile BNET, cu circa 43% peste cel de închidere al titlurilor integratorul IT&C din data de 12 ianuarie, de 0,68 lei.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Bittnet Systems a raportat o cifră de afaceri consolidată de 75,8 milioane de lei, cu 36% peste cea din aceeaşi perioadă a lui 2019, dar o pierdere de 3,018 milioane de lei, cei drept cu peste jumătate mai mică faţă de cea din intervalul ianuarie-septembrie a anului anterior, de 7,55 milioane de lei. Grupul ţinteşte să atingă o cifră de afaceri de 100 milione de euro, la finalul anului 2025.

Bittnet Systems a fost înfiinţată în 2007 în Bucureşti, de către fraţii Mihai şi Cristian Logofatu, şi oferă training IT şi soluţii IT în ţară şi în străinătate.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. BNETR08, acționarii din 21 MAI 2020. Cititi doc aprobat de ASF,. acționarii din iulie primesc gratuite BNETR10. La cate majorari au le au pierdut și numărul- din ciclul 2005-2007,dafora , arax etc să speram că istoria nu se repeta.

    1. Bună ziua,

      Într-adevăr este vorba despre 21 mai. Am corectat eroarea.

      Mulţumesc!  

    scamatoria bnet la un calcul simplu nu e nici un 20% actiuni preferentiale , daca ar fi asa corectii ar da dividente si sau actiuni gratuite nu scamatori de genul acesa

    la un simplu calcul probabil iesi la un -3 sau chiar 5% poate chiar si mai mult daca actiunea mai scade si sa nu uitam comisionul brokerului

    a ca e posibil sa ai un +20 in vara asta da e posibil sa ramai cu banii blocati in bnet si cu amagire si povesti marca Logofatu  

    1. Este al 2=lea an la rand(dar sigur si ultimul),cand m=am pacalit cu aceasta actiune.Buna remarca"marca Logofatu"!Bineinteles ca piata este desteapta si in viitorul apropiat valoarea actiunii va fi sub pretul de subscriere de 0,59lei.Si atunci de ce acest circ?Pentru atragerea celor naivi,care cred in gogosile acestui individ!Atentie mare deci.

      nu as crede ca e ultimul ,la ce tambalau se face !

      si sper ca Norofert nu incepe cu scamatori de genul acesta ! dar vedem chiar pare compania interesanta si ar fi pacat de ea  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb