ZIARUL BURSA

14 ianuarie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Lenovo îşi pregăteşte listarea secundară la Star Market Shanghai

CEL MAI MARE DISTRIBUITOR MONDIAL DE PC-URI Lenovo îşi pregăteşte listarea secundară la Star Market Shanghai

A.V.Internaţional / 14 ianuarie 2021

De la lansarea Star Market, în iulie 2019, până în 25 decembrie 2020, 206 companii erau listate pe această piaţă, iar capitalizarea lor totală atingea 510 miliarde de dolari  

William Ma, Noah Holdings: "Boom pe piaţa IPO-urilor din China, anul acesta"

Furnizorul chinez de computere personale (PC-uri) Lenovo Group Ltd., cel mai mare din lume, intenţionează să se listeze la Star Market - platformă a Shanghai Stock Exchange, creată în 2019, în Shanghai, după modelul american Nasdaq -, unde va lansa CDR-uri (Chinese Depositary Receipts), informează kr-asia.com.

Valentin Tătaru: "Credem că agenţiile de rating vor privi din nou dincolo de deficitele ridicate din 2020 şi 2021 şi vor acorda mai multă importanţă perspectivelor fiscale şi de creştere pe termen mediu".

VALENTIN TĂTARU, ING BANK: "România va ieşi în evidenţă anul acesta cu cel mai slab ritm de reducere a deficitului bugetar"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 14 ianuarie 2021

România va ieşi în evidenţă, în 2021, cu cel mai slab ritm de reducere a deficitului bugetar din regiune, scrie Valentin Tătaru, economist-şef la ING Bank România, într-o notă de cercetare. Bugetul la care Guvernul încă lucrează este construit pe un deficit bugetar de circa 7% din PIB, care vine după un deficit estimat de circa 9% din PIB în 2020. Tătaru subliniază drept cauză pentru deficitul bugetar încă mare din acest an natura mai degrabă structurală a deficitelor ţării noastre.

Predici, inclusiv online, în favoarea vaccinării

Predici, inclusiv online, în favoarea vaccinării

O.D.Miscellanea / 14 ianuarie 2021

Înalţii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române şi-au luat în serios misiunea de a informa enoriaşii în legătură cu campania de vaccinare anti-COVID. Alături de preoţii din parohii, aceştia vorbesc, ori de câte ori au ocazia, despre importanţa încrederii în actul medical şi despre deciziile luate în acest sens în deplină cunoştinţă de cauză.

BET atinge un nou maxim de la criza din 2007-2008

BET atinge un nou maxim de la criza din 2007-2008

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 14 ianuarie 2021

Indicele a recuperat complet căderea provocată de şocul Covid-19 Marcel Murgoci, Estinvest: "Evoluţia din acest an a indicelui apare într-un climat de optimism în pieţe, alimentat în primul rând de demararea campaniilor de vaccinare"  

Indicele BET, al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a atins un nou maxim post criza economică globală din 2007-2008 după ce, în şedinţa de ieri, coşul de acţiuni a doborât recordul anului trecut, de aproape 10.220 de puncte, încheind ziua la 10.272 de puncte, echivalentul unui avans de 4,7% de la începutul anului.

CCR: Parlamentul va stabili valoarea punctului de pensie

CCR: Parlamentul va stabili valoarea punctului de pensie

George MarinescuPolitică / 14 ianuarie 2021

Curtea Constituţională (CCR) a admis, ieri, sesizarea Guvernului cu privire la legea pentru aprobarea rectificării bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie.

Start pentru tranzacţionarea drepturilor de preferinţă aferente majorării de capital a Bittnet Systems

Start pentru tranzacţionarea drepturilor de preferinţă aferente majorării de capital a Bittnet Systems

A.I.Piaţa de Capital / 14 ianuarie 2021

Valoarea maximă a operaţiunii este de 10,725 milioane de lei, în cazul în care toate acţiunile puse în vânzare vor fi subscrise în prima etapă 

Tranzacţionarea drepturilor de preferinţă aferente majorării de capital pe care Bittnet Systems (BNET) urmează să o realizeze începe astăzi, iar cei care doresc să cumpere sau să vândă drepturi ce dau posibilitatea subscrierii la operaţiunea majorării capitalului integratorul IT&C o pot face până la 22 ianuarie, conform documentelor publicate de companie pe propriul site şi pe cel al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 14 Ianuarie 2021

MACRO NEWSLETTER 14 Ianuarie 2021

Macroeconomie / 14 ianuarie 2021

Preţurile de consum din Olanda şi-au accelerat creşterea anuală în decembrie 2020, până la 1%, de la 0,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un declin de 0,8% în luna anterioară.

MEMORANDUM:  PNRR, finalizat abia la finalul lunii februarie

I.Ghe. Politică / 14 ianuarie 2021

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene va organiza o nouă etapă de dezbateri publice 

Guvernul a amânat, ieri, aprobarea unui memorandum în baza căruia Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ar urma să fie definitivat în 26...

Industria, în ajustare în luna noiembrie

M.G.Macroeconomie / 14 ianuarie 2021

Producţia industrială a României s-a ajustat uşor în noiembrie, aceasta fiind prima lună de scădere după şase consecutive de revenire, arată datele oficiale publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Scăderea în ritm lunar de 0,6%...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo