CORPUL DE CONTROL, ÎN INSPECŢIE LA CNAIR Atribuire cu probleme pentru modernizarea drumului Bâldana-Târgovişte-Sinaia

I.Ghe
Ziarul BURSA #Companii / 14 ianuarie 2021

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a trimis Corpul de control la Compania de Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a verifica atribuirea unui contract de 120 de milioane de euro la finalul anului trecut către o firmă controlată de un afacerist care este trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi participare la un grup infracţional organizat.

"Am dispus verificări în ceea ce priveşte acest contract. Menţionez că licitaţia a fost finalizată şi atribuirea efectuată către firma respectivă în data de 30 octombrie 2020. După aceea au avut loc doar paşi procedurali pentru semnarea contractului (precum constituirea garanţiei de bună execuţie)", a declarat Cătălin Drulă.

În speţă este vorba despre contractul semnat de CNAIR cu compania Aqua Parc din Roznov, judeţul Neamţ, pentru modernizarea DN 71 Bâldana - Târgovişte - Sinaia. În urmă cu cinci luni, actualul ministru al Transporturilor critica modernizarea drumului respectiv şi susţinea că ar fi mai bună finanţarea proiectului Trans Regio Chindia, care este inclus şi în Masterplanul de transport agreat cu Comisia Europeană. Cătălin Drulă acuza că proiectul privind moderninarea actualului tronson durează de prea mulţi ani.

"În 2008 Consilier Construct SRL face un Studiu de Fezabilitate pentru modernizarea DN71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia pentru 1 milion de lei.

În 2011 se semnează un contract de modernizare pe drumul existent: o reasfaltare de fapt, pentru 138 de milioane de lei cu UMB, contract reziliat ulterior fără să înceapă vreodată. În 2015 insistă în prostie CNAIR şi actualizează studiul de fezabilitate pentru încă 1,2 milioane de lei cu CONSITRANS+SEARCH. Tema de proiectare este aceeaşi: modernizare pe amplasamentul existent, dar apare lărgirea (dublarea) pe Bâldana-Târgovişte. În februarie 2019 se licitează (pe baza acestui SF din 2015) proiectarea şi execuţia cu valoare estimată: Bâldana-Târgovişte 670 milioane lei, Târgovişte-Sinaia 900 milioane lei. Deznodământ după 18 luni: se anulează Târgovişte-Sinaia din lipsă de oferte şi Bâldana-Târgovişte primeşte o singură ofertă de la o firmă cu probleme de integritate, conform presei. E prea mult. Prea multă prostie şi bătaie de joc. Stop!", scria Cătălin Drulă pe pagina oficială de Facebook în august 2020.

Contractul, în valoare de peste 120 de milioane de euro, a fost încheiat pe 30 decembrie 2020, în urma unei licitaţii la care a participat doar firma Aqua Parc. Lucrările presupun lărgirea la 4 benzi pe o porţiune de 44 de kilometri, între localitatea Bâldana (Dâmboviţa) şi Târgovişte şi modernizarea a aproape 59 de kilometri pe 2 benzi, între Târgovişte şi Sinaia.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, compania Aqua Parc din Roznov este deţinută de Gheorghe Vlasie, finul liderului social-democrat Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. Vlasie este judecat la Tribunalul Neamţ pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la spălare de bani. Următorul termen în acest dosar este 29 ianuarie 2021

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb