PREMIERUL FLORIN CÎŢU - AVERTISMENT PENTRU PRIMARI:  "Hemoragia banului public nu se opreşte la companiile de stat"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 14 ianuarie 2021

Alocările pentru administraţia publică locală vor fi corelate şi cu gradul de colectare şi angajările din ultima vreme, pentru că "hemoragia banului public nu se opreşte la companiile de stat", a declarat, ieri, prim-ministrul Florin Cîţu, care a punctat că reforma bugetară va cuprinde toate domeniile. Şeful Guvernului a precizat că va discuta aceste aspecte săptămâna viitoare cu primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, în cadrul întâlnirii pe care o vor avea cu privire la bugetul pentru anul în curs.

Premierul a precizat că principiul de bază este acelaşi: 100% din veniturile autorităţilor locale vor merge la autorităţile locale şi se va discuta despre alocările suplimentare.

În privinţa disputei dintre primari şi ministrul Sănătăţii privind finanţarea centrelor de vaccinare anti-Covid din teritoriu, şeful Guvernului a menţionat că ordonanţa de urgenţă se află în procedură de avizare şi speră să fie gata până mâine, când va avea loc o nouă şedinţă a Executivului.

"Trebuia clarificat mecanismul de plată. Cred că mergem prin Ministerul Sănătăţii, cu decontare prin bugetul de stat. Vreau să fim foarte atenţi la criterii, să avem criterii clare, pentru că în trecut au fost situaţii în care au fost cheltuieli supraevaluate. Aştept de la Ministerul Sănătăţii aceste criterii clare pentru centrele de vaccinare. Vom merge pe costul standard şi pe cheltuielile standard, nimic în plus", a precizat premierul Florin Cîţu.

Domnia sa a afirmat că dotarea centrelor de vaccinare "nu e ceva foarte sofisticat" şi că guvernul va aloca sumele de bani necesare, aşa cum a făcut şi în privinţa carantinării persoanelor în timpul pandemiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb