Startup-ul Parol obţine o finanţare pre-seed de 450.000 de euro

G.D.
Companii / 11 august 2022

Startup-ul Parol obţine o finanţare pre-seed de 450.000 de euro

Startup-ul românesc Parol dezvoltă o tehnologie end to end, care ajută medicii şi clinicile medicale să ofere o îngrijire mai bună pacienţilor, salvând timp prin preluarea unei părţi a sarcinilor administrative, conform unui comunicat remis redacţiei. Platforma transcrie în timp real conversaţia dintre medic şi pacient, în limba română şi engleză, va detecta schimbarea vorbitorilor şi autocompleta documente precum fişa medicală.

Potrivit sursei citate, fondatorii startup-ului sunt Claudiu Pândaru, jurnalist cu peste 20 de ani de experienţă în media, pasionat de tehnologie, Alex Livadaru, jurnalist cu experienţă în management editorial, Alex Ţepeş, dezvoltator de soluţii software, cu experienţă în coordonarea unor echipe internaţionale de dezvoltatori şi Valentin Ichim, cu peste 10 ani de experienţă în sales.

Startup-ul are deja o echipă de dezvoltatori şi experţi în AI, care lucrează la produsul final, scopul pentru care a fost ridicată prima rundă de finanţare de 450.000 de euro la o evaluare de 5.000.000 de euro. În plus, echipa Parol lucrează cu un board informal de medici ce ajută în dezvoltarea produsului.

Pe lângă The Mavers Ventures, s-au alăturat ca Angel Investors şi adviseri, trei ex UiPath, Marius Istrate, ex Chief People Officer, Ana Cinca, ex VP of Enabling Technologies, Mălina Platon, ex Managing Director, ASEAN. Asistenţa juridică pentru runda de finanţare a fost asigurată de casa de avocatură Stratulat-Albulescu.

"Avem o echipă extraordinară şi susţinerea unor oameni cu expertiză. Sunt lucruri care mă fac să cred că o să atingem rapid ambiţiile noastre internaţionale. E o călătorie extrem de frumoasă şi în acelaşi timp grea cea în care am intrat de câteva luni, dar bucuria medicilor care văd platforma noastră cum funcţionează, chiar şi acum într-un stadiu de început, nu are cum să nu te motiveze", spune Claudiu Pândaru, CEO Parol.

"Valoarea pe care Parol o poate aduce este evidentă, simplu de demonstrat şi valabilă în orice piaţă internaţională, pentru că încearcă să rezolve o problemă ce nu ţine de graniţe sau sisteme medicale. Dar, dincolo de cifre, ce am văzut noi în Parol este echipa, una în care credem, una despre care credem că va reuşi să lanseze un produs extraordinar", spune Alex Boghiu, CEO, The Mavers Ventures, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb