Statele Unite anunţă un acord de împrumut direct cu România în valoare de 920 de milioane de dolari prin Finanţare Militară Externă (FMF)

R.S.
Internaţional / 25 septembrie

Statele Unite anunţă un acord de împrumut direct cu România în valoare de 920 de milioane de dolari prin Finanţare Militară Externă (FMF)

Statele Unite au plăcerea de a anunţa un acord de împrumut direct cu România în valoare de 920 de milioane de dolari pentru (FMF), conform unui comunicat transmis redacţiei..

Împrumutul FMF evidenţiază parteneriatul strategic dintre Statele Unite şi România, un aliat puternic de-a lungul flancului estic al NATO şi un actor important pentru stabilitatea politică şi economică în Europa. Guvernul SUA oferă până la 60 de milioane de dolari sub formă de grant FMF pentru acoperirea costului acestui împrumut, care va contribui la accelerarea programului major de modernizare militară al României, inclusiv achiziţionarea de echipamente de apărare americane, cum ar fi tancurile de luptă Abrams şi coproducţia de muniţie, potrivit comunicatului.

Semnarea acordului a fost găzduită astăzi de Prim-ministrul Marcel Ciolacu şi semnată de directorul Agenţiei pentru Cooperare în Domeniul Apărării a SUA (U.S. Defense Security Cooperation Agency-DSCA), Michael Miller, şi de Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, în prezenţa Ministrului Apărării, Angel Tilvar, şi a Ministrului Economiei, Ştefan-Radu Oprea, precum şi a Ambasadorului SUA în România, Kathleen Kavalec.

După cum a declarat Ambasadorul SUA, Kathleen Kavalec: "Operăm astăzi într-un peisaj strategic fundamental diferit în Europa, iar răspunsul României a fost de-a dreptul exemplar. Aţi arătat lumii ce înseamnă să fii un lider responsabil în vremuri incerte. România este un furnizor - şi nu doar un consumator - de securitate în cadrul alianţei NATO."

Directorul DSCA, Miller, a continuat: "Împrumuturile directe sunt un instrument de cooperare în domeniul securităţii rezervat doar celor mai importanţi parteneri ai noştri. România rămâne una dintre cele mai mari priorităţi pentru DSCA". El a menţionat că deplasarea sa la Bucureşti este o dovadă a cooperării SUA-România în domeniul apărării. "Aşteptăm cu nerăbdare să continuăm parteneriatul nostru în cadrul programelor pe care acest împrumut le poate sprijini", a spus Directorul Miller.

"Semnarea Acordului de împrumut în domeniul apărării reprezintă un moment major al evoluţiei Parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi un argument solid al încrederii şi statutului de care România se bucură în relaţia cu aliatul nostru strategic. La nivel naţional, ne vom concentra în perioada următoare, pentru a dezvolta noi capacităţi de producţie în România, vom crea locuri de muncă pentru români şi vom redeveni relevanţi în ceea ce priveşte producţia de echipamente militare la nivel regional", a afirmat premierul Marcel Ciolacu, conform comunicatului.

Încasările din împrumutul direct FMF vor avansa efortul de modernizare militară al României într-o gamă largă de capabilităţi, contribuind la asigurarea faptului că România poate descuraja ameninţările, îşi poate apăra suveranitatea şi poate contribui la securitatea colectivă a NATO pentru deceniile următoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb