Statele Unite au publicat lista produselor din China pentru care vor impune tarife suplimentare

Mihaela Dan
Internaţional / 4 aprilie 2018

Statele Unite au publicat lista produselor din China pentru care vor impune tarife suplimentare

Statele Unite au publicat o listă de produse din China, domniată de bunuri de înaltă tehnologie, care intră în componenţa unor importuri de 50 de miliarde de dolari pentru care vor impune tarife suplimentare în vederea recuperării pierderilor provocate de abuzurile Beijinului în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, iar China a avertizat că va reacţiona în egală măsură, transmite Bloomberg.

Autorităţile americane au identificat 1.300 de game de produse care beneficiază de politici guvernamentale incorecte, inclusiv planul numit Made in China 2025, care prevede deţinerea de tehnologii strategice majore, a anunţat Biroul Reprezentantului pentru Comerţ al SUA.

Ministerul chinez al Comerţului a anunţat, astăzi, că va face imediat contestaţie la Organizaţia Mondială a Comerţului şi că este pregătit să ia contramăsuri împotriva unor produse americane, cu aceeaşi intensitate şi măsură, detaliile urmând să fie publicate în zilele următoare.

Tarifele americane ar putea avea totuşi un impact economic minor, majorând taxele vamale cu 12,5 miliarde de dolari pentru importuri din China care anul trecut au fost în valoare de 306 miliarde de dolari, a declarat Shane Oliver, director pentru strategii de investiţii la firma AMP Capital Investors în Sydney. Creşterea medie a tarifelor pentru toate importurile din China este de numai 2,5%, a arătat acesta.

"Riscul principal este că reacţia Chinei va atrage o contrareacţie din partea SUA şi la un proces de escaladare a tarifelor care conduce la ă încetinire puternică a relaţiilor comerciale între cele două ţări", a arătat Oliver.

Între industriile vizate de măsurile anunţate de Statele Unite sunt industria aerospaţială, tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, robotică şi cea a echipamentelor.

Pe lângă tehnologiile avansate, cum ar fi satelitiţii pentru comunicaţii, lista include bunuri de la componente pentru televizoare, dispozitive medicale, maşini de spălat şi până la maşini pentru zăpadă artificială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb