Statele Unite cer Liechtenstein date despre americanii care ascund bani de Fisc

Ziarul BURSA #Internaţional / 26 martie 2013

Statele Unite cer Liechtenstein date despre americanii care ascund bani de Fisc

Statele Unite au cerut autorităţilor din Liechtenstein să le furnizeze date despre fundaţii care pot fi folosite pentru a ascunde bani ai cetăţenilor americani de Fisc, potrivit agenţiei Bloomberg, citată de Mediafax.

Statul american vrea să ştie câte fundaţii au fost înfiinţate de persoane cu împuternicire - avocaţi, contabili, consilieri financiari şi manageri de active - pentru contribuabili americani, potrivit unei scrisori trimise de Departamentul Justiţiei autorităţilor din principatul situat în Munţii Alpi.

Va urma o cerere "formală" către persoanele împuternicite pentru activităţi financiare, a afirmat Departamentul de Justiţie.

"Cererea de documente de la împuterniciţii din Liechtenstein este un important pas al anchetei, care va aduce lumină asupra rolului băncilor şi bancherilor în afara principatului", se menţionează în scrisoarea instituţiei americane, care aşteaptă un răspuns până la 29 martie.

SUA investighează cel puţin 11 firme cu activităţi financiare, inclusiv Credit Suisse şi Julius Baer Group, pentru că ar fi ajutat americani să-şi ascundă banii de Fisc. Noile date se vor adăuga informaţiilor obţinute printr-un prorgram de amnistie, în urma căruia 38.000 de americani au scăpat de judecată plătind taxe restante şi dezvăluind conturile offshore şi bancherii care i-au ajutat.

Mai multe bănci din Elveţia au încheiat acorduri amiabile cu statul american, plătind sume chiar de sute de milioane de dolari, pentru a scăpa de investigaţii că ar fi ajutat americani bogaţi să evite plata taxelor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Foarte interesant articol, felicitari. Acum ne putem explica de ce anumite actiuni sunt vandute masiv in ultimele 2-3 saptamani in asa fel incat piata noastra a ramas "de carutza" vizavi de colegii est-europeni, atunci cand bursele pietelor dezvoltate au atins maximele ultimilor 5 ani. Deci, sa intelegem ca totusi, Romania a fost si este o placa turnanta a evazionistilor internationali, fie ei "negri" sau mai "gri". Ceea ce nu-i o surpriza. Mai ales ca in ultimii 5 ani am vazut lupta clara a statelor dezvoltate impotriva evazionistilor, si nu ca razbunare, ci ca se le ia la buget banii pe care acestia ii datorau. Sa invatam ca totusi, hotia si coruptia noastra nu are echivalent in vestul dezvoltat, unde exista totusi un oarecare bun-simt si legat de evaziunea fiscala. In schimb, se pare ca la noi, asta a ajuns politica de stat, ca la italieni. Oare cand vom vedea si noi conturi poprite in mod real si bani readusi in conturile bugetului? Si folosirea relatiilor de stat pentru recuperarea acestor bani? La "Pastele cailor", ca sa fim in ton cu moda zilei?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb