Statele Unite şi Ucraina colaborează pentru consolidarea securităţii chimice şi biologice

A.F.
Politică / 6 noiembrie 2023

Statele Unite şi Ucraina colaborează pentru consolidarea securităţii chimice şi biologice

Într-o mişcare menită să întărească securitatea Ucrainei şi să o protejeze de ameninţările chimice şi biologice, reprezentanţii Guvernului SUA s-au alăturat omologilor lor ucraineni la o importantă întâlnire desfăşurată la Cracovia, Polonia, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, discuţiile au avut loc în contextul apărării continue a Ucrainei împotriva agresiunii ruse, subliniind importanţa consolidării capacităţilor acestei ţări de a descuraja, detecta şi răspunde la astfel de ameninţări.

Întâlnirea de o zi a fost condusă de Oleksii Soloviov, Secretar Adjunct al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, şi doamna Kathryn Insley, Secretar Adjunct pentru Programele de Securitate Internaţională şi Neproliferare la Departamentul de Stat al SUA. Ambasadorii celor două ţări au reafirmat angajamentul lor ferm faţă de consolidarea securităţii chimice şi biologice în Ucraina, menţionează comunicatul.

Principala temă a întâlnirii, se arată în comunicat, a fost aprofundarea cooperării bilaterale, cu accent pe dezvoltarea capacităţilor Ucrainei de a face faţă provocărilor chimice şi biologice. Având în vedere ameninţarea persistentă la adresa securităţii naţionale a Ucrainei, Statele Unite au reafirmat sprijinul lor constant şi durabil pentru această ţară prietenoasă.

Reprezentanţii ambelor părţi au convenit să reîntrunească experţi în săptămânile următoare pentru a contura strategiile viitoare şi pentru a identifica modalităţi eficiente de a consolida securitatea chimică şi biologică a Ucrainei. Această întâlnire marchează un pas semnificativ în eforturile continue de a proteja Ucraina şi regiunea de ameninţările chimice şi biologice şi subliniază angajamentul solid al SUA de a sprijini partenerii lor din Ucraina în această direcţie. În contextul schimbărilor geopolitice din regiune, consolidarea securităţii chimice şi biologice devine o prioritate esenţială pentru ambele ţări, iar această colaborare susţinută va juca un rol crucial în atingerea acestui obiectiv comun, relatează comunicatul

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca in Ucraina sunt laboratoare americane ptr. arme chimice/biologice,

    e normal sa se colaboreze in continuare 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb