Statuia Regelui Carol I va fi inaugurată pe 1 decembrie

F.A.
Cultură / 15 septembrie 2010

Statuia Regelui Carol I va fi inaugurată pe 1 decembrie

Primarul General Sorin Oprescu şi-a exprimat dorinţa de a reamplasa statuia Regelui Carol în faţa Muzeului Naţional de Artă (fostul Palat Regal), pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Statuia ecvestră a Regelui Carol I va avea o înălţime totală de 13 metri şi va fi în întregime din bronz. Investiţia Primăriei Capitalei s-a ridicat la aproximativ 3 milioane de euro, şi a fost achitată integral înainte de 2008.

Ea a fost realizată de sculptorul Florin Codre după modelul statuii iniţiale creată de artistul croat Ivan Mestrovic in 1939 .

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. La peste 20 de ani dupa 1989 avem un Eveniment deosebit. Domnul Gabriel Liiceanu spunea despre regele Carol I: "Imi place sa repet ca cel mai mare roman a fost un neamt". Interesul/prezenta bucurestenilor la inaugurarea anuntata pentru data de 1 decembrie 2010 va arata cat de mult isi cunosc si pretuiesc romanii valorile. As dori sa traiesc si vremea cand ziua nationala a Romaniei sa se sarbatoreasca la 10 Mai. Am reveni macar simbolic la normalitate. Oare sper/cer prea mult ?

    E o mare bataie de joc ce face Primaria si Florin Codre. Am protestat de nenumarate ori, dar vocea societatii civile nu-i luata in seama la noi... Aceasta statuie ce va fi dezvelita pe 1 decembrie in Piata Palatului nu-i nimic altceva decat o copie a unei statui deja existente in Calarasi ! Chiar asa ne pot prosti ? Ce mai urmeaza ? aceeasi statuie si in Cluj, Iasi, Timisoara, si peste tot ? Doar pentru a face avere dl.Codre ? Asta se numeste sculptor ? Se intorc in mormant Brancusi, Storck, Spaethe, Han, Irimescu, Paciurea si atatia altii, care au fost niste titani, dar nu au indraznit niciodata sa-si bata joc de public in asa hal, sa puna aceeasi sculptura, multiplicata, in locuri diferite !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb