Statul român - chemat a treia oară la CEDO în cazul "Cathedral Plaza"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Politică / 23 ianuarie 2012

Statul român - chemat a treia oară la CEDO în cazul "Cathedral Plaza"

Preotul Francisc Doboş: Din punct de vedere legal, această construcţie este "moartă"

Compania "Millennium Building Development", dezvoltatorul "Cathedral Plaza", a înaintat, recent, o nouă plângere împotriva statului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din Strasbourg, au anunţat, vineri, avocaţii companiei. Prima plângere a fost depusă în anul 2008, tot în cazul "Cathedral Plaza", nefiind soluţionată până în prezent, după cum ne-a spus avocatul Cezar Cosmaciuc.

În cadrul ultimei plângeri, depusă în urmă cu circa două săptămâni la CEDO, compania reclamă faptul că deciziile Curţii de Apel Suceava, prin care a fost anulată autorizaţia de construcţie a imobilului de lângă Arhiepiscopia Romano-Catolică, "violează Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care protejează proprietatea privată şi consfinţeşte dreptul la un proces echitabil".

Un alt dosar la CEDO împotriva statului nostru, în legătură cu acelaşi caz, a fost deschis în 2008 de Arhiepiscopia Romano-Catolică, ce se află în conflict cu "Millennium Building Development" din 2006. În acel an a început construcţia controversatului imobil cu 19 etaje, proiect autorizat, iniţial, de Primăria Sectorului 1. De atunci, contradicţiile dintre cele două părţi s-au derulat în cadrul mai multor instanţe judecătoreşti, cum ar fi cele de la Bucureşti, Ploieşti sau Suceava. După suspendarea autorizaţiei, reprezentanţii constructorului au anunţat, într-un comunicat de presă, că imobilul a fost vândut, în mai 2011, unui fond de investiţii britanic, considerând, astfel, că sentinţa justiţiei este tardivă. Ulterior, Municipalitatea a solicitat demolarea clădirii, în septembrie anul trecut, după care, sfidând parcă orice decizie a autorităţilor, "Millenium Building Development" a anunţat, în octombrie, că imobilul este deschis pentru primirea chiriaşilor.

Preotul Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, ne-a spus, vineri, că, din punct de vedere legal, această construcţie este "moartă": "Legal, această clădire nu există. A fost declarată moartă. Aşteptăm decizia autorităţilor să vedem cum în­mormântăm defunctul. Ei au vrut să demonstreze că imobilul este, încă, în viaţă şi acest lucru s-a văzut înainte de Crăciun, când au ţinut luminile aprinse în toată clădirea de seara până dimineaţa. După Crăciun, însă, au renunţat la acest lucru. Nu ştiu exact de unde au luat curent, pentru că, din câte suntem noi informaţi, nu sunt branşaţi la utilităţi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb