Statul sprijină participarea firmelor româneşti la "Systems 2004"

MONICA TĂNĂSACHE
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 30 aprilie 2004

Fondurile alocate în acest an de la bugetul de stat pentru susţinerea participării firmelor româneşti la tîrgurile şi expoziţiile organizate în străinătate sînt de 200 de miliarde de lei, a declarat ieri Cristian Petrovici, directorul general adjunct în Ministerul Economiei şi Comerţului, departamentul de promovare a exportului. Cele şase instrumente utilizate de Ministerul Economiei şi Comerţului în cadrul Programului de promovare a exportului sînt: participarea la tîrguri şi expoziţii internaţionale; organizarea de misiuni economice şi acţiuni de promovare a exporturilor în stră-inătate; suportarea parţială a cheltuielilor de organizare şi funcţionare a reprezentanţelor comerciale româneşti; realizarea de studii de piaţă şi de produse; editarea şi distribuirea în străinătate a buletinelor informative privind oferta de export; acţiuni de publicitate şi reclamă.

Astfel, pentru un delegat al unei firme româneşti care doreşte să participe la o expoziţie în străinătate, statul poate suporta 45% din cheltuielile de transport şi cazare şi 95% din cheltuielile de închiriere a spaţiului expoziţional, de editare a materialelor promoţionale.

Pînă în prezent, bugetul pentru domeniul IT&C nu a fost definitivat, valoarea sa depinzînd de suprafaţa de expunere a firmelor româneşti participante la târgurile şi expoziţiile internaţionale.

"System 2004" este cel mai important tîrg de toamnă din Europa în domeniul IT&C şi se desfăşoară anual începînd din anul 1971. Ediţia de anul acesta va avea loc în perioada 18 - 22 octombrie la Munchen, în Germania. Această manifestare se caracterizează prin orientarea către aspectele practice, concrete ale domeniului şi se adresează în primul rînd profesioniştilor.

La ediţia din 2003, România a fost reprezentată de 26 de firme, iar anul acesta, pînă în prezent, şi-au anunţat participarea 24 de companii româneşti. Dintre vizitatorii expoziţiei "Systems 2003", 99% au fost specialişti, din care 66% din sectorul IMM, 27% din firme mari, iar 68% nu mai vizitează alte tîrguri IT&C. De asemenea, 20% dintre vizitatori dispun de bugete anuale de investiţii de peste 500.000 de euro.

Domnul Alexandru Borcea, Pre-şedintele ARIES (Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi de Software) a declarat: "Din perspectiva noastră, Systems este un tîrg Business-to-Business-Messe în mult mai mare măsură decît CeBIT. Firmele româneşti de IT au venit la Munchen cu scopul de a iniţia contacte de afaceri cu potenţiali parteneri".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb