Ştefan Corcodel, BCR: "Ţara noastră beneficiază de finanţări foarte importante, inclusiv în domeniul energiei regenerabile"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 aprilie 2023

Ştefan Corcodel, BCR: "Ţara noastră beneficiază de finanţări foarte importante, inclusiv în domeniul energiei regenerabile"

"Viteza procedurilor administrative pentru evaluarea proiectelor este punctul sensibil momentan, care necesită perfecţionare".

Ţara noastră beneficiază de finanţări foarte importante, inclusiv în domeniul energiei regenerabile, dar trebuie îmbunătăţită viteza parcurgerii procedurilor administrative pentru evaluarea proiectelor, a afirmat ieri Ştefan-Florin Corcodel, Expert Programe de Finanţare în cadrul BCR, cu ocazia unei conferinţe de presă.

Expertul a spus: "Suntem într-un moment unic în calitatea noastă de stat membru al Uniunii Europene. În general beneficiem de finanţări foarte importante, undeva la 90 de miliarde de euro până în 2030, inclusiv în acest domeniu (n.r. al energiei regenerabile) avem alocări importante. Din experienţa ultimilor doi ani, cred că cel mai important element ce trebuie avut în vedere şi perfecţionat este viteza. Mă refer la viteza procedurilor administrative pentru evaluarea proiectelor. Acesta este punctul sensibil momentan, care necesită perfecţionare".

Ştefan Corcodel a adăugat: "Apreciem foarte mult actualizările făcute de Ministerul Energiei în ceea ce priveşte apelul din PNRR pentru energie regenerabilă, respectiv acea actualizare a procesului de evaluare care, în contextul grilelor de evaluare, este foarte utilă şi permite creşterea vitezei. Dar aş veni cu o sugestie. Respectiv implementarea în parteneriat, cu ajutorul unor organisme intermediare private care să ajute în procesele de evaluare şi ulterior în faza de implementare şi monitorizare a proiectelor".

Conform expertului BCR, o astfel de măsură ar creşte semnificativ viteza de evaluare şi de implementare a proiectelor, astfel încât termenele din PNRR să fie atinse.

"Este o formulă pe care am văzut-o în trecut. În acest moment există o astfel de iniţiativă, atât pe fondurile europene clasice din perioada 2014 - 2020, cât şi pe altă componentă din PNRR, concretizată prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 18, şi considrăm că o astfel de colaborare ar trebui să crească efectiv viteza de evaluare şi de implementare a proiectelor, astfel încât termenele generale, foarte stricte în momentul de faţă în ceea ce priveşte PNRR, să fie efectiv atinse", a afirmat expertul BCR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb