STELIAN ION: "N-am desfiinţat SIIJ pentru că UDMR, la momentul înfiinţării, era alături de PSD"

J.P.
Politică / 11 iulie 2021

"N-am desfiinţat SIIJ pentru că UDMR, la momentul înfiinţării, era alături de PSD"

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, spune că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţiei (SIIJ) nu a putut fi desfiinţată până în acest moment pentru că "o parte dintre cei care sunt acum în coaliţie erau alături de PSD, adică UDMR", conform Agerpres.

"O să o spun abrupt, ca să nu ne învârtim în jurul cozii: n-am desfiinţat-o pentru că o parte dintre cei care sunt acum în coaliţie erau, la acel moment al înfiinţării, de partea cealaltă, alături de PSD, adică UDMR. A votat şi înfiinţarea SIIJ, a votat şi legile Justiţiei varianta Iordache, a votat şi Codul penal şi cel de procedură penală. Odată ce s-a încheiat acel capitol trecem deoparte şi încercăm să creăm ceva nou şi sperând cumva că o să îşi schimbe atitudinea şi abordarea faţă de justiţie, faţă de lupta anticorupţie. Parţial, am avut semnale că acest lucru se întâmplă, pentru că s-a semnat un program de guvernare în care la capitolul Justiţie era clar stabilită prima măsură pe termen scurt desfiinţarea Secţiei speciale, la un punct mai jos era refacerea competenţei DNA pe ce privea infracţiunile de corupţie săvârşite de magistraţi. De aceea am şi acceptat mandatul de ministru al Justiţiei, pentru că este un program foarte bine articulat", a declarat Stelian Ion, duminică, într-o emisiune la Prima TV.

Întrebat de ce s-a răzgândit UDMR în privinţa desfiinţării Secţiei, ministrul a răspuns: "A fost o tactică, pentru că altfel nu pot să îmi explic. Acum, la ora actuală, UDMR spune: noi desfiinţăm SIIJ, suntem de acord cu asta, dar am vrea ca toate dosarele să nu meargă sub nicio formă la DNA, pentru că noi nu avem încredere în DNA, să meargă la PG, aşa cum a mai fost mai demult, în ideea că se transformă într-un fel SIIJ actual într-o secţie care deja există. Schimbăm doar plăcuţa de înmatriculare, schimbăm doar denumirea, dar mecanismul rămâne acelaşi. Mecanismul constând într-o secţie unică, la nivel central, deci total ineficientă, fără secţii, fără servicii teritoriale, care se ocupă de absolut toţi magistraţii pentru toate categoriile de infracţiuni, ceea ce este o anomalie, nu se respectă principiul specializării procurorilor. Avem parchete specializate".

Ministrul Justiţiei susţine că UDMR face un "artificiu" încercând să "păcălească" opina publică.

"Discuţia despre SIIJ este de fapt despre DNA. Face un artificiu, încearcă să inducă în eroare sau să păcălească opinia publică. Argumentul UDMR este să nu ne mai întoarcem la abuzurile din trecut ale DNA în care anchetau în mod abuziv magistraţi. Putem spune că au fost unele cazuri care trebuie elucidate. Ele nu au fost elucidate de justiţie. Avem un raport al Inspecţiei Judiciare pe care îl invocă UDMR spunând: acel raport al Inspecţiei Judiciare a arătat grave abuzuri, grave derapaje. Încă acel raport este supus controlului judiciar, nu a rămas definitiv, este în faţa judecătorilor şi rămâne să vedem dacă a fost validat de instanţe", a explicat ministrul Stelian Ion.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Numai hotilor le este frica de SIIJ. UDMR ar trebuii sa salveze aceasta sectie necesara.

    1. RNu am crezut niciodata ca bruma de DEMOCRATIE din romania v-a fi aparata de UDMR.Indiferent ce se spune despre Unguri,iata ca ei,sunt mai CEREBRALI decat COZILE de TOPOR romanesti PNL si USR-PLUS.Sunt trei Tari in Uniunea Europeana care nu vor sa isi vanda SUVERANITATEA Nationala pentru un PUMN de ARGINTI.UNGARIA,POLONIA si CEHIA.Romania,este vanduta de acesti TRADATORI care cica sunt DEMOCRATI,PNL-USR-PLUS,la pachet cu Romani cu tot.Cele doua partide de dreapta,au apucaturi NAZISTE,si vor sa faca din Romania si locuitorii sai un fel de EVREI si ISRAEL,dupa modelul PARANOICULUI HITLER.Romani,aparativa TARA si LIBERTATEA de acesti TRADATORI.!

    ... se încearcă fără Justiție . Cum se poate ??? : pe încredere reciprocă , carevasăzică tot ,, OMUL " cu pistol LETAL . U.S.A. a aplicat și are cea mai mare DEMOCRAȚIE : e căutată de tot omul ....

    vorbeste avocatelul care si-a luat casa de la stat cu acte false si a ajuns ministru...restul e cancan!

    Măi Ioane! Ştii foarte bine, că am ajuns o ţară în care mafioţii cu guler alb sunt răsplătiţi cu fotolii de ministere, câteodată preşedinte. Ştii foarte bine, că părerea Comitetului de la Veneţia nu este obligatorie , este numai o observaţie care nu trebuie să aibă efecte juridice. Dar în cazul României, se aplică ce spune Soros, pentru că sunteţi plătiţi de boşorogul mafiot din SUA, iar voi dansaţi cum fluieră el din afara ţării, ştiind faptul, că atât Comitetul de la Veneţia, căt şi Comitetul de la Helsinki sau Transparency internaţional sunt firmele de casă a lui Soros. Voi usr-iştilor lângă faptul că sunteţi obraznici, sunteţi nemernici şi mafioţi cu guler alb.

    A ajuns ministrul justitiei.

    Si ce ii mai lingeti pe cei de la UDMR ca sa stati si voi la ciolan. USR-PLUS la urmatoarele alegeri va disparea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb