STERE FARMACHE: Piaţa obligaţiunilor va căpăta o importanţă ridicată

ANA SĂBIESCU,CORESPONDENŢĂ DE LA SINAIA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 noiembrie 2008

Stere Farmache: "Obligaţiunile în lei, emise de instituţiile financiare internaţionale, ar putea fi folosite drept colateral la BNR".

Stere Farmache: "Obligaţiunile în lei, emise de instituţiile financiare internaţionale, ar putea fi folosite drept colateral la BNR".

Piaţa obligaţiunilor va căpăta o importanţă din ce în ce mai ridicată, în următoarea perioadă, mai ales în condiţiile în care creditul bancar se contractă, a spus, marţi, domnul Stere Farmache, preşedinte-director general al Bursei de Valori Bucureşti, în cadrul seminarului EU-COFILE, organizat de Alpha Bank, BNR şi ARB la Sinaia.

Domnia sa consideră că "emisiunile de obligaţiuni vor fi luate în considerare de către companiile ce au nevoie de finanţare, astfel punându-se în valoare unul dintre principiile unei burse, şi anume acela de a realiza o alocare eficientă a resurselor".

Totuşi, domnul Farmache a atras atenţia că "de această dată, brokerii trebuie să îşi ia foarte în serios rolul de intermediari financiari".

"În cazul creditului bancar, decizia de acordare este luată de către un bancher, în timp ce pe piaţa de capital astfel de decizii sunt luate de către investitori, a explicat preşedintele BVB, adăugând că în piaţă există, cu siguranţă, persoane ce au lichidităţi şi care percep diferit riscul investiţional atunci când vine vorba despre obligaţiuni.

În opinia domnului Farmache, "obligaţiunea corporativă este destul de rar folosită, dar merită toată atenţia investitorilor şi a emitenţilor, în aceste zile,deoarece poate deveni un instrument atractiv".

Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti a mai declarat, în cadrul seminarului EU-COFILE, că obligaţiunile în lei emise de instituţiile financiare internaţionale ar putea fi folosite drept colateral pentru împrumuturile pe care le iau băncile de la Banca Naâională a României. În prezent, doar titlurile de stat sunt acceptate drept garanţii pentru creditul Lombard.

Domnul Farmache a mai precizat că sunt necesare discuţii între Depozitarul Central şi depozitarul sistemului bancar SaFIR în vederea realizării unui cadru tehnic care să permită utilizarea obligaţiunilor emise de instituţiile financiare internaţionale drept colateral la BNR.

Valoarea pieţei Rasdaq s-ar dubla dacă ea ar deveni reglementată

Domnul Stere Farmache, preşedinte - director general al Bursei de Valori Bucureşti consideră că "valoarea pieţei Rasdaq s-ar dubla dacă piaţa ar deveni reglementată", menţionând că şi pe segmentul de piaţă Rasdaq există emitenţi importanţi.

Preşedintele BVB a declarat, în cadrul seminarului EU-COFILE de la Sinaia, că arbitrul pieţei de capital ar trebui să contribuie la o revigorare a pieţei. Astfel, în opinia domnului Farmache, comisia Naţională a Valorilor Mobiliare trebuie să stabilească reguli care să asigure o transparenţă mai bună a tranzacţiilor şi, în special, să reglementeze piaţa Rasdaq.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb