ZIARUL BURSA

27 noiembrie 2008
Ediţia din 15.08.2024
Discounturi pentru banii în avans

MĂSURI DE CRIZĂ LA LUKOIL ROMÂNIA: Discounturi pentru banii în avans

ŞTEFANIA CIOCÎRLANMacroeconomie / 27 noiembrie 2008

Reporter: Cum a fost afectată compania dumneavoastră de scăderea preţului la petrol?

Constantin Tampiza: La nivelul de "upstream" (extracţie) este clar, sunt pierderi enorme, la nivel de "downstream" (rafinare şi distribuţie) trebuie să înţelegem un lucru foarte semnificativ: deşi noi micşorăm esenţial preţurile la carburant, preţurile la servicii rămân aceleaşi.

Moody"s: Expunerea Austriei la Europa de Est- de la avantaj la risc

A.G.R.Macroeconomie / 27 noiembrie 2008

Expunerea băncilor austriece faţă de pieţele europene emergente din Europa Centrală şi de Est s-a transformat dintr-un avantaj profitabil într-un risc, însă nu atât de mult încât să pună în pericol ratingul de ţară al Austriei, potrivit unui raport publicat ieri agenţia de evaluare financiară Moody"s Investors Service.

Fondul Proprietatea vrea să poată emite obligaţiuni

N.I.Piaţa de Capital / 27 noiembrie 2008

Conducerea Fondului Proprietatea va supune aprobării viitorului guvern un act normativ prin care Fondul să poată emite obligaţiuni, prin care să atragă bani din piaţă, potrivit lui Mircea Ursache, membru al Consiliului de Supraveghere al FP, citat de NewsIn.

Stere Farmache: "Obligaţiunile în lei, emise de instituţiile financiare internaţionale, ar putea fi folosite drept colateral la BNR".

STERE FARMACHE: Piaţa obligaţiunilor va căpăta o importanţă ridicată

ANA SĂBIESCU,CORESPONDENŢĂ DE LA SINAIAPiaţa de Capital / 27 noiembrie 2008

Piaţa obligaţiunilor va căpăta o importanţă din ce în ce mai ridicată, în următoarea perioadă, mai ales în condiţiile în care creditul bancar se contractă, a spus, marţi, domnul Stere Farmache, preşedinte-director general al Bursei de Valori Bucureşti, în cadrul seminarului EU-COFILE, organizat de Alpha Bank, BNR şi ARB la Sinaia.

Planul de relansare economică a UE - 200 de miliarde de euro

Alina VasiescuInternaţional / 27 noiembrie 2008

Comisia Europeană a prezentat, ieri, planul cuprinzând propunerile de relansare economică a Uniunii Europene, care va dispune de un buget de 200 de miliarde de euro (258,8 miliarde de dolari) pentru anii 2009-2010, reprezentând 1,5% din Produsul Intern Brut al regiunii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

VIDEO News Network - platforma distribuţie ştiri VIDEO online

C.P.Companii / 27 noiembrie 2008

Regia de publicitate CLIR Media, împreună cu agenţia de presă NewsIn lansează, în premieră pentru piaţa online din România, serviciul Video News Network-cea mai complexă platformă de ştiri video online dezvoltată şi implementată în România de...

Prof. Vasile Baltac ales preşedinte CEPIS

C.P.Companii / 27 noiembrie 2008

Cu ocazia reuniunii din 20 noiembrie 2008 de la Bruxelles a Consiliului European al Societăţilor Profesionale de Informatică - CEPIS, domnul Vasile Baltac, preşedintele ATIC, a fost ales preşedinte al acestei prestigioase organizaţii europene a...

Activitatea UNITA, interzisă temporar de CSA

Andreea ArăboaeiMacroeconomie / 27 noiembrie 2008 /

Activitatea de asigurare şi reasigurare a companiei Unita Vienna Insurance Group a fost interzisă temporar de Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), deoarece noii acţionari ai societăţii nu au solicitat şi obţinut aprobarea...

MEF a atras de pe piaţă 402 milioane lei

JUSTINA ZAHPolitică / 27 noiembrie 2008

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) a vândut certificate de trezorerie cu discont la un randament record de 14,23% pe an, potrivit informaţiilor oferite de Banca Naţională.

Subvenţii majorate pentru agricultori, din 2010

Subvenţii majorate pentru agricultori, din 2010

CĂTĂLIN DEACUCompanii / 27 noiembrie 2008 /

Ţara noastră a obţinut, în urma negocierilor în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC), posibilitatea de a suplimenta, din fonduri de la bugetul naţional, plăţile directe cu aproximativ 800 de milioane de euro, pentru perioada 2010-2012.

Noul guvernul, pionul principal în depăşirea crizei

Justina ZahPolitică / 27 noiembrie 2008

Cătălin Păuna, senior economist al Băncii Mondiale (BM) din ţara noastră, susţine că posibilitatea evitării recesiunii în 2009 depinde de contextul internaţional şi de măsurile noului guvern, dar trebuie luat în calcul şi un scenariul pesimist.

Calificativul "Toyota", redus de Fitch

Alina VasiescuInternaţional / 27 noiembrie 2008

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a redus, ieri, cu două trepte, la "AA" de la "AAA", cu perspectivă negativă, ratingul acordat datoriei celui mai mare cons­tructor auto japonez, "Toyota Motor" Corp.

Standard & Poor"s a coborât ratingul MOL

Alina VasiescuInternaţional / 27 noiembrie 2008

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor"s Ratings Services a coborât ratingul de credit pe termen lung al companiei petroliere ungare MOL la "BB+" de la "BBB-", cu perspectivă stabilă.

Scăderi pe linie

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 27 noiembrie 2008 /

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a pierdut 0,97%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 2.987,89 puncte, în timp ce indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor...

Tranzacţii de nici 600.000 de lei

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 27 noiembrie 2008 /

Valoarea tranzacţiilor încheiate, ieri, pe piaţa Rasdaq a atins un minim al ultimelor săptămâni, fiind de 589.488 de lei.

Indicele Rasdaq-C, care arată evoluţia titlurilor de pe piaţă, s-a depreciat, ieri, cu 1,20%, la 2.230,58 puncte.

De la Nokia pleacă doar angajaţii sezonieri

A.G.R. Companii / 27 noiembrie 2008

Compania Nokia de la Jucu nu a disponibilizat şi nici nu va disponibiliza personalul angajat permanent în unitate, singurii care părăsesc locul de muncă în aceste zile fiind muncitorii sezonieri, angajaţi de subcontractori, cu contracte...

Afacerile din subteran

Afacerile din subteran

CĂTĂLIN DEACUCompanii / 27 noiembrie 2008 /

Controversata achiziţie a metrourilor "Bombardier", care a ridicat numeroase suspiciuni asupra afacerilor Metrorex, este urmată, în subteranele metrolului bucureştean, de alte tranzacţii care provoacă nedumerirea.

Angela Toncescu: "Directiva <Solvency II> va avea un impact mai mare asupra companiilor de nivel mediu".

Noi reglementări la nivel european pentru asigurători

Andreea Arăboaei Bănci-Asigurări / 27 noiembrie 2008 /

Companiile de asigurări vor adopta, începând cu anul 2013, noile reglemetări ale Uniunii Europene în vederea realizării unei pieţe unice de asigurări şi a creşterii gradului de transparentizare a asigurătorilor, a declarat Angela Toncescu,...

Parc industrial pe 225 de hectare în judeţul Braşov

Ovidiu VRÂNCEANU, BRAŞOVCompanii / 27 noiembrie 2008 /

Mai mulţi investitori din zona Feldioara - Hălchiu, împreună cu autorităţile locale din zonă şi cu proprietarii unor terenuri s-au asociat, ieri, în cadrul celui mai mare parc industrial din Transilvania.

"Azomureş" investors struck gold

ADINA ARDELEANUEnglish Section / 27 noiembrie 2008

In October, financial markets didn"t bring any positive yields to investors, rather the contrary, investments for one month brought losses, greater or smaller.

Unemployment, Recession In OECD States Next Year

V. RIBANAEnglish Section / 27 noiembrie 2008

The number of unemployed citizens of the members of the Organization for Economic Cooperation and Development (OECD) could increase by 8 million by 2010, from 34 million currently to 42 million, according to an OECD report.

Piaţa asigurărilor va scădea la jumătate în 2009

ANDREEA ARĂBOAEIBănci-Asigurări / 27 noiembrie 2008 /

Piaţa asigurărilor din ţara noastră va creşte, probabil, într-un ritm de 12-15% anul viitor, comparativ cu creşterea de 25% estimată pentru acest an, pe fondul turbulenţelor de pe plan internaţional, a declarat, ieri, Angela Toncescu,...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo