Ursache: Este imprudent să dăm acum portofoliul Fondului Proprietatea unui administrator

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 27 noiembrie 2008

În prezent, cea mai bună soluţie ar fi să se amâne numirea unui adminis­trator pentru Fondul Proprietatea pentru toamna lui 2009, deoarece este imprudent să se dea în adminis­trare un portofoliu de 4 miliarde euro, a spus Mircea Ursache, membru al Consiliului de Supraveghere al FP, citat de NewsIn.

"În faza actuală, în care nici o mare bancă nu poate să spună că nu are probleme, mi se pare imprudent să se dea un portofoliu de 4 miliarde euro pe mâna unui manager de fond. Sistemul de administrare dualist, care asigură acum funcţionarea Fondului, poate asigura fără nici o problemă şi listarea FP la Bursă. Este precaut să nu ne jucăm în această perioadă cu un asemenea portofoliu", a mai spus Ursache.

Până în prezent, termenul avansat pentru alegerea administratorului era 10-20 decembrie 2008.

Trei acţionari cer revocarea membrilor Comisiei pentru selecţia administratorului

Trei acţionari, care deţin 10,62% din capitalul social al Fondului Proprietatea, au anunţat ieri că vor să se adopte, în adunarea generală a acţionarilor din 15 decembrie, o hotărâre prin care să se solicite primului minis­tru revocarea membrilor Comisiei pentru selectarea administratorului şi înlocuirea lor cu membri ai Consiliului de supraveghere.

Mircea Ursache consideră că "este indicat ca listarea Fondului să se facă după programul anunţat, chiar şi fără un administrator, pentru ca acţionarii să îşi vândă acţiunile pe piaţa bursieră".

Conform planului de acţiune pentru listarea la bursă, elaborat la începutul lunii august, Fondul ar urma să fie listat în iunie 2009.

La sfârşitul lunii septembrie, directorul general al FP, Daniela Lulache, declara că listarea Fondului Proprietatea este una din priorităţi, dar nu în orice condiţii.

"Dacă piaţa va continua să nu fie favorabilă, am putea decala calendarul privind listarea", a mai spus doamna Lulache.

Numărul de acţionari persoane private ai Fondului Proprietatea a ajuns în prezent la 2.024, de la 2.080 câţi erau la jumătatea lunii octombrie, iar deţinerea acestora în capitalul Fondului a crescut cu 4,44 puncte procentuale, până la 25,30%.

"Georgia Palade Van Dusen, în calitate de acţionar al Fondului Proprietatea şi de unic reprezentant al acţiunilor pe care le deţine împreuna cu Philip Palade şi Loreen Ellen Malaxa (1.080.578.003 acţiuni reprezentând 7,588% din capitalul social al societăţii), Grantelast Limited (care deţine 2,7721% din capitalul social al FP) şi Steven Ausnit (care deţine 0,2647% din capitalul social al Fondului) cer să se includă pe ordinea de zi a AGA convocate pentru data de 15 decembrie 2008 adoptarea unei hotărâri prin care adunarea generală ordinară a acţionarilor să solicite primului ministru revocarea membrilor Comisiei pentru selectarea managerului de fond şi înlocuirea acestora cu membri ai Consiliului de supraveghere", a anunţat, ieri, avocatul Corin Trandafir, partener la firma de avocatura Rubin Meyer Doru Trandafir, care reprezintă interesele moştenitorilor familiilor Malaxa şi Auschnit.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mircea Ursache si altii vor si ei sa ramana in continuare si sa ia bani grosi din ,,salarii,, ..e o misculatie ..noroc cu actionarii majoritari care au fortza ...sa lupte cu sistemul corupt...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb