FP a cerut revocarea a patru membri din consiliul de supraveghere al Hidroelectrica

Mina Irina
Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 19 iunie 2017

FP a cerut revocarea a patru membri din consiliul de supraveghere al Hidroelectrica

Fondul Proprietatea (FP) a cerut convocarea adunării ordinare a acţionarilor Hidroelectrica pentru a solicita revocarea a patru membri din consiliul de supraveghere, potrivit unui comunicat de presă al FP trimis Redacţiei.

Cei patru membri sunt preşedintele consiliului de supraveghere Ioana Andreea Lambru şi trei membri ai consiliului: Laurenţiu Dan Tudor, Horia Marian Gâmbuţeanu şi Andreea Negru Ciobanu.

În document se arată: "Cererea fondului este determinată de faptul că respectivii membri ai Consiliului nu s-au opus la propunerea ca, în mod arbitrar, domnul Petronel Chiriac, membru al Directoratului să fie înlocuit cu domnul Adrian Constantin Volintiru, fără a implementa mai întâi un proces de selecţie transparent".

Reprezentanţii FP cred că, astfel, au fost desconsiderate realizările membrilor actualului directorat şi a fost desconsiderată necesitatea de a avea o analiză detaliată a abilităţilor profesionale şi a expertizei adecvate unei astfel de poziţii. Astfel, potrivit FP, cei patru membri ai Consiliului ar fi încălcat principiile codului de etică al Hidroelectrica precum şi principiile codului de guvernanţă corporativă.

Cei patru membri ai Consiliului au fost numiţi pentru un mandat interimar, de patru luni, pe data de 19 aprilie 2017. Potrivit FP, nu a existat un raport de evaluare asupra activităţii membrului directoratului care ar urma sa fie revocat din funcţie, Petronel Chiriac şi nicio analiză pentru justificarea acestei decizii.

În comunicat se mai arată: "Unul dintre membrii consiliului, Andreea Negru Ciobanu, a propus un nou membru al directoratului prin simpla aducere la cunoştinţa Consiliului de Supraveghere a unui CV al candidatului - Adrian Constantin Volintiru, în ciuda nevoii de a organiza un proces transparent de numire. Cei patru membri ai consiliului au ignorat şi încălcat în mod deliberat codul de etică al Hidroelectrica, care precizează că «promovarea/recrutarea personalului trebuie să se facă într-o manieră transparentă, luând în considerare experienţa profesională şi integritatea necesare»".

În plus, potrivit FP, încercarea de revocare a unui membru al directoratului nu a ţinut cont de rezultatele financiare excelente ale companiei - în primul trimestru din 2017 profitul brut fiind cu 38% mai mare compartiv cu aceeaşi perioadă a lui 2016, anul când s-au înregistrat profituri-record în istoria companiei.

În document se precizează: "Înlocuirea, pentru un mandat de numai patru luni, a membrilor cu experienţă din directorat, ce au demonstrat atingerea unor rezultate în companie precum şi în sectorul producţiei de energie, cu alţi candidaţi selecţionaţi în mod aleatoriu care nu au o experienţă anterioară în Hidroelectrica şi nicio expertiză în hidroenergie - atât timp cât compania are rezultate financiare remarcabile - reprezintă o practică neprofesionistă, inexplicabilă şi de neacceptat".

Numirea unor noi membri ai directoratului pentru o perioada patru luni, fără o experienţă în companie şi în conducerea executivă a unei companii din domeniul producţiei de energie electrică, sunt puse în pericol rezultatele Hidroelectrica, consideră directorul general al FP, Greg Konieczny.

Konieczny a declarat, conform sursei citate: "Managementul defectuos a fost una dintre principalele cauze ce au dus Hidroelectrica în insolvenţă înainte de anul 2012, când numirile în Consiliul de Supraveghere şi la nivel de management executiv erau făcute pe baza conexiunilor politice şi cu o lipsă totală de interes faţă de experienţa profesională şi cu lipsă de interes pentru un proces de selecţie transparent şi competitiv".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb