Conducerea Societăţii Feroviare de Turism (SFT) din cadrul CFR SA acuză firma Orhideea Gardens că a pus seches-tru ilegal pe câteva spaţii aflate în incinta hotelului Astoria din Capitală şi a cerut poliţiei să intervină pentru a-i evacua pe executorii judecătoreşti. "Executorii judecătoreşti nu au respectat procedura legală şi nu au un act oficial din partea Judecătoriei pentru a executa silit hotelul Astoria", a declarat, ieri, directorul general al Societăţii Feroviare de Turism, Luminiţa Gliga, citată de NewsIn. "Am sesizat DNA-ul şi Parchetul privind modul în care au fost încheiate contractele cu firma de avocatură", a mai spus Gliga.
În replică, reprezentantul Orhideea Gardens, Dragoş Penca, a declarat că executarea silită este legală şi că a notificat de o săptămână SFT că, în data de 26 noiembrie, la ora 8, va executa silit hotelul Astoria.
"Am aşteptat până la ora 9:30 un act din partea Judecătoriei sectorului 1 prin care să fie suspendat dreptul nostru de a intra în posesia spaţiului şi, pentru că nu am primit aşa ceva, am trecut la executarea silită", a explicat Penca.
Aproape 1 miliard lei vechi pierde lunar hotel Astoria, de la începerea scandalului cu Orhideea Gardens
Aproape 50 de angajaţi ai CFR s-au strâns ieri, începând cu ora 8, în holul hotelului Astoria din bulevardul Dinicu Golescu, pentru a protes-ta faţă de încercarea noului proprietar, Orhideea Gardens, de a intra în posesia imobilului.
Angajaţii CFR contestă ordinul de sechestru emis pe numele firmei în cauză, susţinând că nu exis-tă o hotărâre judecătorească definitivă care să ateste vânzarea terenului pe care este amplasat hotelul. "Nu există o hotărâre judecătorească definitivă în acest caz. Noi am dat în judecată Orhideea Gardens şi am contestat modul de vânzare al terenului pe care este amplasat imobilul. Urmează să ne prezentăm în instanţă la Judecătoria sectorului 1, pe 15 decembrie", a mai spus Mântescu.
Sindicaliştii acuză conducerea SFT de faptul că nu a plătit la timp o datorie de 17.000 euro către firma de avocaţi Sfârâială şi Asociaţii şi, astfel, a făcut posibilă executarea silită a societăţii care deţine hotelul din Gara de Nord.
Potrivit reprezentanţilor hotelului Astoria, după declanşarea scandalului privind preluarea hotelului, încasările au scăzut de la 3 miliarde lei vechi pe lună la 2 miliarde lei vechi. Aceştia mai spun că miercuri dimineaţă erau ocupate de turişti 42 de camere şi de către angajaţii CFR alte 14 camere din totalul de 83 de camere func-ţionale (164 în total).