Steven van Groningen, Raiffeisen: "România are potenţial, dar nu are ambiţie"

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 octombrie 2016

Steven van Groningen, Raiffeisen: "România are potenţial, dar nu are ambiţie"

Potenţialul de dezvoltare a României este mare, însă ţării îi lipseşte un nivel la fel de mare al ambiţiei, susţine Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank Romania, făcând referire la cei responsabili în acest sens.

Domnia sa a declarat la finele săptămânii trecute, în cadrul Bucharest Forum: "Se vorbeşte foarte mult despre potenţial, care este mare în România, însă ţării îi lipseşte un nivel la fel de mare al ambiţiei. Dacă nu eşti ambiţios, nu poţi să depui eforturile necesare ca să-ţi atingi ţelul".

Oficialul Raiffeisen a adăugat că, în prezent, cele mai mari riscuri la adresa dezvoltării sunt cele externe.

"În opinia mea, problema cea mare o reprezintă incertitudinile privind viitorul, care blochează cheltuielile, consumul, investiţiile", a afirmat Steven van Groningen adăugând: "Incertitudinea creează o lipsă de încredere în viitor. De aceea, politicienii trebuie să se întrebe ce să facă pentru reducerea incertitudinii. Asta este problema". Domnul van Groningen a mai afirmat că băncile sunt foarte lichide în acest moment, dar companiile care vor să ia credite sunt foarte puţine. "Nu există apetit din cauza incertitudinii", a subliniat reprezentantul Raiffeisen.

O altă problemă este, în opinia sa, lipsa dezbaterii în societate. "Niciodată în mai bine de zece ani nu a existat un dialog cu privire la sectorul bancar. Dialogul este un lucru foarte important în societate", a precizat domnul van Groningen, adăugând că este foarte dificilă realizarea unei dezbateri pe tema sectorului bancar.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Mergi spre Rusia.

    Ai venit numai pe praduiala, olandezule.....Olanda si Austria - 2 tari care ne vor in sapa de lemn. Olanda nu ne doreste intrarea in Schengen, deoarece portul lor de la Rotherdam s-ar face inutil, deoarece postul Constanta ar prelua tot. Austria ne halesc cele mai multe resurse, este tara unde pleaca cei mai multi bani din Romania. Steven, canta la alta masa ticalosule. Mai tii minte ce ai declarat cand ai aterizat prima oara pe aeroport? Ca era cel mai intuneric. Si ce-ai spus, hai sa va fur !!! Cretinule, primul oras din lume iluminat a fost in Romania. Hai, canta la alta masa.

    1. corect

    Bai asta abereaza si minte cand respira !!!

    Pai el vb de dialog ca banca lui este ca strutul cand vine vb sa discute cu debitorii ?!? [Fragment eliminat, conform regulamentului] de unde a venit ca este persoana non grata !! 

    El vb de potential de dezvoltare cand banca lui si cu celelalte 7 au distrus sistematic prin creditarea iresponsabila si avand codul de procedura civila de partea lor ca este facut cu mita si spagi date la parlamentari ,si a distrus orice viitor si potential de dezvoltare al clasei de mijloc facandu-i cazuri sociale ?!?!?!

    [Fragment eliminat, conform regulamentului] 

    Măi tembelilor... băncile voastre sunt Dacia Felix . Bancorex , etc ... De ce vă prindeți voi capul aici ?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb