Stocarea carbonului, pe agenda reuniunii miniştrilor europeni ai Agriculturii

S.B.
Miscellanea / 7 februarie 2022

Stocarea carbonului, pe agenda reuniunii miniştrilor europeni ai Agriculturii

Extinderea stocării carbonului în sol pentru a atinge obiectivul de neutralitate climatică în 2050 se va afla luni şi marţi pe agenda reuniunii miniştrilor europeni ai Agriculturii, care vor avea la Strasbourg discuţii informale cu privire la practicile lor şi soluţiile care ar trebui să fie privilegiate în acest domeniu, informează Agerpres.

Opiniile sunt împărţite iar modalităţile pentru atingerea obiectivelor nu au fost încă definitivate, în condiţiile în care agricultura cu emisii reduse de carbon face obiectul unui proiect legislativ al Comisiei, pe care aceasta ar urma să îl prezinte la finele lui 2022.

Reuniţi în jurul ministrul francez al Agriculturii, Julien Denormandie, reprezentanţii celor 27 de state membre vor alterna vizitele pe teren cu discuţiile, pentru a alimenta procesul de reflexie înainte de punerea în practică a unui cadru de reglementare pentru a certifica soluţiile pentru absorbţia de carbon.

Agricultura este responsabilă pentru aproximativ 10% din emisiile europene de gaze cu efect de seră, în Franţa, primul producător agricol din UE, ponderea urcând la 19%. Chiar dacă este şi ea o victimă a schimbărilor climatice, agricultura oferă şi soluţii în condiţiile în care după oceane, solurile sunt principalele puţuri de carbon ale planetei.

La întrebarea cum poate fi sechestrat carbonul în solurile agricole, soluţiile sunt cunoscute: să nu fie lăsate solurile goale, prin dezvoltarea de pajişti sau a culturilor intermediare între două recolte, plantarea de garduri vii în jurul câmpurilor, utilizarea gunoiului de grajd, evitarea lucrărilor care alimentează eroziunea solului, diversificarea culturilor în profitul leguminoaselor care vor îmbogăţi solul.

Însă mai rămân de stabilit criteriile de certificare pentru a ajunge la un consens şi la o viziune comună, acesta este obiectivul întâlnirii de la Strasbourg la care Julien Denormandie vrea să continue "eforturile de structurare a pieţei creditelor de carbon generate de fermieri".

Julien Denormandie a invitat recent sectorul privat şi cel public să investească în creditele de carbon generate de agricultorii francezi, pledând pentru un demers proactiv, în condiţiile în care în prezent tona de carbon este de cinci până la zece ori mai scumpă în Europa decât în America Latină sau Asia.

La Strasbourg, ministrul francez al Agriculturii va pleda pentru un cadru de certificare european clar şi transparent care să garanteze un impact verificabil, de natură să îi liniştească pe investitori şi de asemenea va promova eticheta cu emisii reduse de carbon implementată de Franţa, care se bazează pe mai multe metode care acoperă diferite sectoare (păduri, viticultură, creşterea animalelor, etc).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb