Stroe: "Anunţul lui Ciolacu privind decizia de a candida la Preşedinţie nu e o surpriză"

F.D.
Politică / 20 august

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a susţinut, marţi, că anunţul în interiorul partidului al liderului PSD, Marcel Ciolacu, privind decizia de a candida la Preşedinţie nu este o surpriză, însă acesta nu are şanse "foarte mari" să câştige turul doi al alegerilor, relatează Agerpres.

"Mie mi se pare că trăim aşa un serial al lansării candidaturii lui Marcel Ciolacu, un serial care continuă. Astăzi avem episodul mesajului intern care, în mod evident, se vede foarte bine că este fabricat. Înţeleg că şi-a lansat în episodul precedent şi un site, o platformă în care îi întreabă pe români ce îşi doresc. Mi se pare cel puţin nepotrivit, dacă nu chiar jignitor să-i întrebi pe români după doi ani de guvernare în care ai fost prim-ministru ce îşi doresc, doi ani în care ai luat decizii, doi ani în care ai avut pretenţia că îi reprezinţi pe ei, drepturile şi interesele lor. Aşa că, din punctul meu de vedere, este evident că ţinteşte cea mai înaltă funcţie în stat", a declarat Stroe, pentru AGERPRES.

Potrivit acestuia, este "evident" că preşedintele PSD încearcă să crească "gradual" interesul pentru candidatura sa.

"Este, din punctul meu de vedere, doar o strategie pentru a ridica nivelul de aşteptare nu numai în interiorul PSD, dar şi în zona publică. Ştie foarte bine că şanse de a câştiga nu are cel puţin în turul doi foarte mari şi, în mod evident, încearcă să maximizeze aceste şanse, prezentându-ne, aşa, gradual, zi de zi, câte un episod. Probabil că va culmina acest serial cu Congresul PSD la care, în mod triumfal, susţinut de toţi colegii, va face publică opţiunea dânsului care este evidentă, din punctul meu de vedere, de foarte mult timp, nu de ieri de astăzi. Adică nu mi se pare o surpriză mesajul intern care se vede foarte clar este unul artificial lucrat", a menţionat Ionuţ Stroe.

În opinia sa, mesajul transmis de Marcel Ciolacu social-democraţilor este unul "mobilizator" şi "vine să adune tot ceea ce înseamnă resursă PSD-istă în jurul candidaturii la Preşedinţie, chiar dacă în turul doi şansele sunt mici".

"Este un risc pe care Marcel Ciolacu şi-l asumă, pentru că, ştiţi foarte bine, a fost o perioadă în care îşi dorea, dar nu-şi dorea în acelaşi timp. Era oarecum destul de refractar la ideea de a asuma această candidatură, în egală măsură nu ar fi zis nu, probabil că orice fel de resursă din zona PSD-istă este absolut necesară să fie folosită şi mobilizată pentru această competiţie şi este normal pe undeva să-şi mobilizeze propriul partid", a completat Stroe.

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, marţi, un mesaj audio membrilor PSD, prin care îi anunţă despre decizia sa de a candida la alegerile prezidenţiale.

"Vă salut, sunt Marcel Ciolacu. După ce m-am consultat cu foarte mulţi dintre dumneavoastră am luat decizia să candidez la Preşedinţia României. Am vrut să aflaţi asta de la mine şi nu de la televizor, pentru că această decizie o vom dezbate sâmbătă la Congresul PSD", le-a transmis Ciolacu colegilor de partid.

Liderul social-democraţilor şi-a exprimat convingerea că PSD va reuşi să câştige scrutinul prezidenţial din acest an.

"Avem cea mai bună echipă pentru România, aşa cum am arătat la toate alegerile din ultimii patru ani. Sunt sigur că împreună vom reuşi să recâştigăm Preşedinţia după 20 de ani", a afirmat Ciolacu.

El şi-a anunţat colegii că la Congresul PSD de sâmbătă îşi va prezenta planul pentru România.

"Sper din toată inima să-mi acordaţi onoarea de a lupta în numele dumneavoastră şi al românilor pentru a câştiga alegerile prezidenţiale. România are nevoie de stabilitate şi echilibru. Contez pe voi toţi şi vă aştept alături de campania noastră. Vă mulţumesc!", a completat Ciolacu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2248
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8431
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.3531

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb