Studiu BCG: Femeile sunt subreprezentate printre fondatori şi investitori în startup-urile Web3

S.B.
Miscellanea / 6 martie 2023

Studiu BCG: Femeile sunt subreprezentate printre fondatori şi investitori în startup-urile Web3

BCG X, unitatea de dezvoltare şi proiectare tehnologică a Boston Consulting Group (BCG), a colaborat recent cu People of Crypto Lab - un studio de creaţie şi inovare care îşi propune să stimuleze diversitatea, echitatea şi incluziunea în ecosistemul Web3 - pentru a analiza diversitatea de gen printre fondatori şi investitori, pe un eşantion de aproape 2.800 de participanţi din întreaga lume.

Potrivit acestui studiu, doar 13% dintre startup-urile Web3 includ o femeie printre fondatori. Din acest procentaj, 10% dintre echipele fondatoare includ atât bărbaţi, cât şi femei, şi doar 3% dintre companii au o echipă care este exclusiv feminină. Aceste cifre sunt mai slabe decât media pentru startup-uri în general.

Totodată, disparitatea de gen se extinde la forţa de muncă generală. Ponderea femeilor este mai mare (aproximativ 27%) printre angajaţii startup-urilor Web3 de top, dar femeile sunt adesea grupate în roluri netehnice, cum ar fi HR şi marketing.

La capitolul finanţare, diferenţele sunt şi mai mari. Echipele fondatoare formate exclusiv din bărbaţi reuşesc să strângă, în medie, finanţări de aproape patru ori mai mari decât echipele formate exclusiv din femei (aproape 30 de milioane de dolari, comparativ cu aproximativ 8 milioane de dolari). Printre companiile care au strâns peste 100 de milioane de dolari, procentul cu echipe fondatoare formate numai de femei este zero.

Aceste rezultate arată, din păcate, o subreprezentare critică, neevidentă la aceeaşi anvergură în studii annterioare, întrucât au analizat doar echipe mixte (cele formate din bărbaţi şi femei).

"Analiza noastră merge cu un pas mai departe şi analizează echipele formate exclusiv de femei şi arată că majoritatea valorilor scad în funcţie de ponderea femeilor implicate. Echipele formate din bărbaţi au cel mai mare succes în obţinerea finanţării, echipele mixte cu bărbaţi şi femei se află la mijloc, iar echipele exclusiv feminine se descurcă cel mai rău. Având în vedere aceste rezultate, este de înţeles de ce multe femei nu mai sunt interesate să se alăture sau să investească în startup-uri tehnologice", a declarat Noemi Gyergyay, lider de proiect în cadrul BCG.

Această subreprezentare a femeilor are şi multe costuri. Un număr tot mai mare de studii ale BCG relevă următorul fapt: companiile cu echipe de conducere diverse sunt mai performante la capitolul inovaţie şi mai profitabile.

Dezechilibrul de gen în ecosistemul Web3 are implicaţii clare asupra modului în care oamenii fac tranzacţii şi interacţionează între ei. Astfel, impactul subreprezentării la care asistăm astăzi poate fi mai mare decât cel al afacerilor web din generaţia anterioară. Pentru proiectele şi platformele digitale care întră pe Web3, spaţiile concepute predominant de bărbaţi albi - cu rata de utilizare mai mari de către bărbaţi albi - vor duce la pierderea unor oportunităţi uriaşe de afaceri şi de monetizare. Opţiunile implicite de avatar din metavers sunt adesea masculine, albe şi cisgender. Este important ca ofertele Web3 să fie concepute de diverse grupuri de oameni care înţeleg experienţa trăită de utilizatorii ţintă.

"Datorită activităţii #MeToo şi a mişcării pentru drepturile femeilor în general, oamenii sunt mult mai adaptaţi la aspectele ce ţin de gen decât în ​​trecut. Web3 reprezintă primul progres major în tehnologie de la acel moment. Din păcate, ecosistemul investiţional încă favorizează bărbaţii. Construirea unui Web3 cu o bază diversă de investitori, designeri şi multe altele, nu este doar un imperativ moral, ci este esenţială pentru succesul afacerii şi viitorul inovaţiei", a concluzionat Noemi Gyergyay.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. in concluzie , oricat am suci-o si am invarti-o , chiar daca nu sint capabile trebuie sa fie egalitate intre genuri , de ce ? doar cei care au inventat " politica corecta " stiu .

    Noemy asta cu studiul respectiv , pare suparata pe barbati si confunda afacerile cu mersul in tramvai , cand trebuie sa cedezi locul unei femei care sta in picioare . cu politeturi din astea, din care vor cei woke , dam faliment , si nu stiu cine vrea .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb