STUDIU EY:  "Piaţa globală de fuziuni şi achiziţii - în creştere, în următorul an"

R.R.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 19 iunie 2018

"Piaţa globală de fuziuni şi achiziţii - în creştere, în următorul an"

EY: "Proporţia directorilor executivi din industria de petrol şi gaze care anticipează creşterea s-a majorat de la 43%, în 2017, la 90%, în 2018"

"Inflaţia şi volatilitatea pieţelor - considerate de respondenţi drept cele mai mari riscuri pentru planurile lor de investiţii, în contextul creşterii cotaţiilor petrolului şi a intenţiei companiilor de servicii petroliere de a renegocia contractele pentru tarife mai mari"

Majoritatea directorilor executivi din industria de petrol şi gaze (90%) se aşteaptă ca piaţa globală de fuziuni şi achiziţii (M&A) să crească în următoa­rele 12 luni, comparativ cu 43% în aprilie 2017, după un nivel record al tranzacţiilor în primul trimestru al aces­tui an, arată barometrul EY Oil&Gas Global Capital Confidence Barometer (CCB).

Conform lucrării citate, companiile din industria de petrol şi gaze înregis­trează cel mai mare apetit pentru tranzacţii dintre toate sectoarele studiate, 62% dintre executivi intenţionând să realizeze o tranzacţie în următoarele 12 luni, faţă de 52% dintre executivii de la nivel global.

90% dintre executivii sectorului de petrol şi gaze consideră creşterea economică globală ca fiind stabilă sau în accelerare, însă, cu toate acestea, res­pondenţii consideră inflaţia (49%) şi volatilitatea pieţelor (40%) drept cele mai mari riscuri pentru planurile lor de investiţii, în contextul creşterii cotaţiilor petrolului şi a intenţiei companiilor de servicii petroliere de a renegocia contractele pentru tarife mai mari.

În plus, executivii din industria de petrol şi gaze consideră că incertitudinea politică (54%) şi tensiunile geopolitice (40%) sunt cele mai mari două riscuri pentru creştere.

Andy Brogan, coordonatorul EY Global Oil & Gas Transactions a declarat: "Cel mai recent studiu EY Global Capital Confidence Barometer relevă că principalii indicatori, cum ar fi stabilizarea preţului petrolului şi creşterea continuă a cererii, alături de disciplina manifestată de membrii OPEC şi de ţările care nu sunt membre OPEC, au reprezentat o sursă de încredere pentru tranzacţiile din industria de petrol şi gaze, în ultimele şase luni. Dar, având în vedere că politicile guvernamentale devin din ce în ce mai puţin predictibile pe întregul glob, companiile se tem că intensificarea protecţionis­mului ar putea afecta fluxul eficient de bunuri şi servicii la nivelul întregului sector".

Raportul indică faptul că incertitudinea şi perturbările asociate acesteia încurajează tranzacţiile M&A în acest sector, 60% dintre executivii din domeniu considerând acum transformarea portofoliilor drept principala lor prioritate.

Pe măsură ce companiile caută să îşi optimizeze activitatea cu evoluţiile viitoare, 48% dintre executivi au declarat că îşi analizează portofoliile din şase în şase luni, sau mai frecvent, în timp ce aproape jumătate dintre aceştia (42%) au spus că au crescut frecvenţa analizelor faţă de acum trei ani.

Studiul mai arată că peste o treime dintre executivi (35%) preconizează că se vor concentra asupra vânzării acţiunilor şi activelor (dezinvestiţiilor) în următoarele 12 luni.

Concluziile raportului notează că jumătate dintre aceştia (56%) intenţionează să renunţe la activele cu performanţe slabe sau care sunt expuse la perturbări în următorul an, în dorinţa optimizării operaţiunilor şi a îmbunătăţirii flexibilităţii, ca reacţie la contextul aflat în schimbare.

Valeriu Binig, Partener EY Româ­nia, a afirmat: "Banii pentru investiţiile în producerea de gaz natural în «deep on-shore» şi «off-shore» sunt bugetaţi, demult, pentru operaţiuni în România. Este posibil să vedem tranzacţii cu afaceri din România după ce autorităţile vor definitiva cadrul transparent şi predictibil de redevenţe şi fiscalitate care va permite estimarea valorii acestor afaceri şi tranzacţii".

Nu în ultimul rând, raportul anticipează intensificarea activităţii inves­titorilor de capital privat şi adoptarea unor structuri de tranzacţii inovatoare care vor impulsiona activitatea M&A în segmentul upstream în 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb