Studiu: Numărul persoanelor care suferă de alergii, posibil să ajungă la 4 miliarde în 2050

F.D.
Miscellanea / 14 mai

Studiu: Numărul persoanelor care suferă de alergii, posibil să ajungă la 4 miliarde în 2050

În ultimii 60 de ani, numărul persoanelor care suferă de alergii respiratorii a crescut drastic şi se preconizează că va ajunge la 4 miliarde până în anul 2050, conform celor mai recente studii în domeniu. Unul dintre motivele acestei estimări este reprezentat de schimbările în ceea ce priveşte cantitatea de polen din aer. Acest lucru s-ar putea datora faptului că anumite plante care se hrănesc cu CO2 au crescut şi, la rândul lor, eliberează mai mult polen pentru perioade mai lungi.

Polenul şi schimbările climatice cauzează afecţiuni respiratorii

Legătura dintre alergiile respiratorii şi schimbările climatice este bine definită. Polenul este o cauză importantă a alergiilor respiratorii, inclusiv a astmului şi a rinitei. Rinita alergică este cauzată de inhalarea polenului, a prafului sau a altor particule (toate cunoscute sub numele de aeroalergeni). Acest lucru are ca rezultat inflamarea căilor respiratorii, ceea ce duce la simptome precum strănut, mâncărimi ale nasului şi ale sinusurilor. Simptomele mai severe şi pe termen lung includ tusea din cauza obstrucţiei căilor respiratorii, dureri de gât, dureri de cap şi iritabilitate.

Mijloace prin care alergiile pot fi prevenite sau ameliorate

Una dintre modalităţile de limitare a reacţiilor alergice implică monitorizarea simptomelor şi reducerea expunerii persoanelor afectate. Prin sfătuirea persoanelor care suferă de astm şi rinită alergică să rămână acasă, se va reduce expunerea lor generală la aeroalergeni şi, prin urmare, se vor reduce simptomele severe.

În plus, în ceea ce priveşte asigurarea unui mediu exterior mai purificat, se impun măsuri pentru plantarea de spaţii verzi. Aceasta înseamnă că plantarea de plante polenizatoare de nivel scăzut este importantă, ceea ce duce la o cantitate mai mică de alergeni în aer în timp.

Filtrarea şi ventilarea aerului din locuinţe se află în fruntea listei tehnologiilor actuale cu cel mai mare impact pentru captarea şi curăţarea germenilor din aer, conform unui studiu realizat de Comisia Europeană.

"Calitatea slabă a aerului din interior este o problemă mult ignorată şi în creştere. Mediile noastre casnice pot fi pline de poluare cu particule şi gaze, fie că este vorba de polen, păr de animale de companie, NO2, CO2, COV de la produsele de curăţare şi multe altele. Fiecare dintre aceste particule poate contribui la un mediu nesănătos, cauzând potenţiale probleme de sănătate", spune Matt Jennings, director de inginerie Dyson - Environmental Care.

Alergiile sezoniere sunt afecţiuni respiratorii din ce în ce mai răspândite, iar numărul celor care suferă de ele este în creştere, de la an la an. Pentru a păstra un control asupra simptomelor, oamenii trebuie să fie receptivi la sfaturile doctorilor şi să folosească instrumente de filtrare a aerului care să le asigure un aer curat în interiorul locuinţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb