STUDIU PENTRU PENTAGON: "Vladimir Putin ar putea suferi de sindromul Asperger"

Valentin Busuioc
Internaţional / 5 februarie 2015

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea suferi de sindromul Asperger, "o tulburare de tip autist care îi afectează toate deciziile", susţine un studiu din 2008, realizat de un centru de reflecţie ("think tank") al Pentagonului şi obţinut de USA Today.

Astfel, Brenda Connors, expert la Naval War College din Newport, consideră că "evoluţia neurologică a lui Putin a fost întreruptă în copilărie", adăugând, pe baza analizei mişcărilor lui, că Putin "poartă o anormalitate neurologică". Connors lansează ipoteza potrivit căreia, "la începutul vieţii, poate chiar în uter, Putin a suferit un accident emisferic la lobul temporal stâng al cortexului prefrontal, ce implică sistemele nervoase central şi periferic, controlul activităţii motorii brute pe partea dreaptă a corpului (cap, cutie toracică, braţ şi picior)". O notă de subsol explică faptul că "accidentul emisferic" ar fi putut fi un atac cerebral şi susţine că mama lui, care ar fi avut o sănătate precară, l-ar fi născut la vârsta de 41 de ani.

Aşadar,"forma lui primară de compensare (a afecţiunilor - n.r.) este controlul extrem", care "se reflectă în stilul său decizional şi de guvernare".

Pe de altă parte, cercetătorii nu îşi pot dovedi teoria, din cauză că nu pot efectua o scanare a creierului lui Vladimir Putin, mai transmite raportul. Ei se bazează numai pe analiza mişcărilor lui Putin, menită să ofere indicii despre cum ia deciziile persoana respectivă sau despre cum reacţionează la evenimente.

În schimb, în susţinerea afirmaţiilor sale, raportul citează activitatea desfăşurată de specialiştii în autism. Astfel, documentul din 2008 menţionează spusele doctorului Stephen Porges, care în prezent este profesor de psihiatrie la Universitatea North Carolina şi care atunci susţinea că Putin "manifestă o formă de autism". Totuşi, ieri, Porges a declarat că nu a văzut niciodată raportul finit şi că nu ar merge până într-acolo încât să afirme că liderul de la Kremlin ar suferi de sindromul Asperger.

În schimb, a spus Porges, analizele pe care le-a efectuat au fost exact ceea ce aveau nevoie oficialii americani ca să găsească metode prin care să negocieze cu Putin, al cărui comportament şi expresie facială dezvăluie o persoană defensivă într-un cadru social larg. Chiar dacă aceste trăsături sunt observate la persoanele suferind de sindromul Asperger, ele au fost semnalate şi la indivizi care au dificultăţi în a rămâne calmi în mediul social şi prezintă un prag redus de reactivitate.

În 2011, Brenda Connors a finalizat alt studiu, tot pentru Pentagon, despre interacţiunile dintre Vladimir Putin şi premierul rus Dmitri Medvedev. În respectiva cercetare, Connors a concluzionat că Medvedev este un "om de acţiune", "înclinat să evalueze situaţiile rapid şi să facă acest lucru în termeni de alb şi negru". Pe de altă parte, Putin "are predilecţii foarte diferite" şi "revine metodic asupra aspectelor problemei cu care se confruntă, continuând să revizuiască datele, ca să-şi verifice şi să-şi confirme priorităţile", consideră Brenda Connors.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb