STUDIU TRAVELMINIT.RO:  Valea Prahovei rămâne în topul celor mai căutate şi rezervate destinaţii pentru minivacanţa copiilor în România

G.D.
Miscellanea / 20 octombrie 2022

Valea Prahovei rămâne în topul celor mai căutate şi rezervate destinaţii pentru minivacanţa copiilor în România

Călătoriile în România continuă şi în luna octombrie, mai ales că elevii se pregătesc acum pentru prima vacanţă din acest an şcolar, vacanţă care va avea loc în perioada 22-30 octombrie 2022, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, prin urmare, părinţii au început deja să caute destinaţii potrivite pentru un sejur în familie şi să rezerve cazări pentru sfârşitul lunii. De asemenea, hotelierii şi proprietarii de pensiuni pregătesc pachete cât mai atractive, oferte variate, care includ cazare, servicii şi facilităţi pentru toată familia.

Potrivit unui raport realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, în topul celor mai căutate şi rezervate destinaţii în următoarea perioadă sunt: Braşov, Predeal, Sibiu, Bucureşti, Oradea, Poiana Braşov, Sovata, Băile Felix, Cluj-Napoca, Sinaia. Aşadar, dacă aveţi în plan să mergeţi într-o vacanţă de toamnă alături de cei mici, specialiştii recomandă să nu lăsaţi rezervările pe ultima sută, astfel încât să prindeţi locuri libere şi preţuri bune.

"Toamna este o perioadă numai bună pentru călătoriile în România, mai ales pentru cele alături de copii. Vremea este în continuare bună, destinaţiile sunt mai puţin aglomerate, iar turiştii pot găsi mai uşor locuri libere la cazare. În plus, fiind extra-sezon, preţurile sunt mult mai mici, apar frecvent oferte pentru toate buzunarele. Îi aşteptăm pe turiştii Travelminit cu o gamă largă de cazare, cu peste 7000 de unităţi în toată România, pe travelminit.ro şi pachete speciale cu reduceri extra pe promotii.travelminit.ro", spune Tímea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.ro.

Având în vedere faptul că urmează prima vacanţă şcolară din acest an, cei mai mulţi turişti vor călători în următoarea perioadă alături de copii, căutând cazări care oferă condiţii şi activităţi potrivite pentru întreaga familie, subliniază sursa citată.

În ceea ce priveşte activităţile, parcurile de aventură se numără printre cele mai bune opţiuni de luat în calcul de către părinţi.Cu atracţii gândite în funcţie de mai multe categorii (vârstă, nivel de pregătire etc.), acestea sunt locul perfect pentru copiii pasionaţi de aventură, care adoră explorările în natură. O altă idee poate fi o fermă de animale, acolo unde cei mici se pot juca în voie şi pot experimenta o mică parte din viaţa la ţară.

În ceea ce priveşte activităţile indoor, mersul la teatru şi cinematograf se numără printre cele mai accesibile variante pentru întreaga familie. Nici muzeele nu trebuie trecute cu vederea, mai ales că multe dintre ele pregătesc în această perioadă expoziţii temporare şi ateliere interactive pentru elevi.

În acelaşi timp, hotelierii încearcă să pregătească pachete de cazare care să acopere cât mai multe dintre nevoile familiilor cu copii: camere spaţioase, mese incluse în ofertă, excursii suplimentare. De asemenea, cele mai multe hoteluri/pensiuni pun la dispoziţie în mod gratuit accesul la locul de joacă dedicat copiilor, la terenuri de sport şi alte facilităţi dedicate juniorilor.

Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, cele mai populare destinaţii din România în perioada 21-31 octombrie sunt: destinaţiile montane cu 31% din numărul de rezervări (Braşov, Predeal, Poiana Braşov, Sinaia, Buşteni, Bran), marile oraşe cu 27% din numărul de rezervări (Sibiu, Bucureşti, Oradea, Cluj-Napoca, Sighişoara, Iaşi, Timişoara), staţiunile balneare cu 19% din numărul de rezervări (Sovata, Băile Felix, Praid, Călimăneşti, Băile Herculane), destinaţiile unice cu 14% din numărul de rezervări (Tohanu Nou, Rimetea, Slănic Moldova, Arefu).

În ceea ce priveşte tarifele, preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte în perioada aceasta este de 291 de lei. La acesta se adaugă şi cheltuielile suplimentare: mesele zilnice (aproximativ 150 de lei /masă / familie formată din 2 adulţi + 1 copil), intrările la diferite atracţii turistice, transportul.

Mai mult decât atât, vacanţa copiilor este doar începutul unui sezon nou de călătorii în România. Turismul în luna noiembrie va fi marcat de ofertele de Black Friday, pe care, potrivit Travelminit.ro, hotelierii deja le pregătesc. De asemenea, urmează şi minivacanţa de 1 Decembrie, cu două zile libere de la stat (30 noiembrie, de Sfântul Andrei, şi 1 Decembrie, Ziua Naţională), ceea ce înseamna că locurile disponibile se vor aglomera curând şi că turiştii ar trebui să facă rezervările încă de pe-acum, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb