Studiu Up România şi eJobs: 93% dintre angajaţi şi 86% dintre angajatori vor redefinirea muncii

F.D.
Miscellanea / 20 februarie

Loredana Vătăvoiu, Marketing & PR Director Up România

Loredana Vătăvoiu, Marketing & PR Director Up România

Peste 86% dintre angajatori şi mai mult de 93% dintre angajaţi sunt de acord că este necesară o revizuire a modului în care este perceput şi gestionat locul de muncă, conform unui studiu Up România şi eJobs.

Atunci când vine vorba de provocările pe care le au la locul de muncă, peste 50% dintre angajaţii intervievaţi cred că nu au parte de suficiente oportunităţi de dezvoltare şi sunt nemulţumiţi de salariul pe care îl primesc. Aproape 48% dintre angajaţii care au răspuns studiului cred că au prea multe sarcini de care se ocupă şi peste 38% sunt nemulţumiţi de pachetul de beneficii extra-salariale pe care îl primesc. De altfel, modul în care oamenii se raportează la locul de muncă ţine şi de beneficiile oferite de angajator.

"Credem cu tărie că este nevoie de o abordare proactivă în redefinirea muncii, astfel încât să promovăm un mediu de lucru sănătos. Nu toate locurile de muncă sunt la fel, în unele oamenii înfloresc şi obţin rezultatele, iar în altele doar "rezistă". Pentru a creşte performanţa business-urilor este esenţial să creştem performanţa oamenilor. Este momentul să ne axăm mai mult pe nevoile oamenilor, să cultivăm o cultură a aprecierii, a încurajării pentru a fi relevanţi într-un context cu atât de multe provocări. Câtă vreme angajatorul este atent ca nevoile angajatului să fie văzute şi auzite, la fel şi angajatorul va fi mai atent la nevoile şi obiectivele companiei. De aceea e important să customizăm beneficiile şi să oferim ce este mai bun oamenilor, pentru ca şi ei la rândul lor să dea ce este mai bun din ei.", a declarat Loredana Vătăvoiu, Marketing & PR Director Up România.

Cardul de masă, abonamentul medical privat, munca remote, programul flexibil şi cardul cadou sunt printre cele mai acordate extra-beneficii intervievaţilor. Însă, rezultatele aceluiaşi studiu arată că angajaţii şi-ar dori şi alte beneficii, printre acestea fiind: tichetele de vacanţă, al 13-lea salariu, asigurare de sănătate extinsă, teambuilding-uri, primă pentru performanţă, decontarea cheltuielor de transport, abonament la bibliotecă, cursuri de dezvoltare profesională sau plata grădiniţei copilului.

"În ultimii ani, de când piaţa beneficiilor extrasalariale s-a diversificat considerabil, candidaţii au început să fie mult mai atenţi la componenţa pachetelor primite de la angajatori. Ideea de personalizare este cheia şi dincolo de tichetele de masă, abonamentele medicale sau cele la sala de sport, îşi fac tot mai des apariţia beneficii care să răspundă exact acelor nevoi pe care angajaţii le menţionează în discuţiile cu managerii sau în chestionarele anuale de măsurare a satisfacţiei la nivelul echipelor. Este însă clar faptul că puţini sunt astăzi angajatorii care pot rămâne competitivi în ochii candidaţilor şi angajaţilor în absenţa unui pachet consistent de beneficii extrasalariale.", spune Raluca Dumitra, Head of Marketing eJobs.

Comparând percepţiile angajatorilor cu cele ale angajaţilor, studiul prezintă diferenţe semnificative în privinţa modului în care este perceput mediul de lucru. 41% dintre angajatori spun că în compania lor, oamenii simt că accentul este pus pe starea lor de bine, însă la polul opus, cu acelaşi procentaj de 41%, se află angajaţii care nu simt acest lucru.

Întrebaţi despre ce cred că ar trebui schimbat pentru a redefini munca, printre răspunsurile angajaţilor s-au regăsit: nevoia de mai mult respect din partea angajatorului, creşterea beneficiilor extrasalariale şi a pachetului salarial, transparenţa în proiecte şi obiective, precum şi nevoia de libertate în alegerea beneficiilor şi a mediului de lucru.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb