Studiu: Valul de căldură accentuat a cauzat 62,000 de decese în Europa

D.R.
Miscellanea / 26 iulie 2023

Studiu: Valul de căldură accentuat a cauzat 62,000 de decese în Europa

Cel mai recent studiu al publicaţiei Nature Medicine arată că valul de căldură accentuat a cauzat 62,000 de decese în Europa, anul trecut, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

Acelaşi studiu arată că temperaturile extreme au dăunat, în mod disproporţionat, bătrânilor şi femeilor. Dintre cele aproape 62.000 de decese analizate, rata mortalităţii cauzate de căldură a fost cu 63% mai mare la femei decât la bărbaţi. Vârsta a fost, de asemenea, un factor important, numărul deceselor crescând semnificativ în rândul persoanele cu vârsta de 65 de ani şi peste. Cercetătorii arată că cea mai afectată ţară de valul de căldură a fost Italia, însă şi România a înregistrat 110 decese în rândul femeilor şi 135 în rândul bărbaţilor, informează comunicatul de presă.

Concluziile studiului arată că planurile actuale de prevenţie ale Europei încă nu sunt suficiente pentru a ţine pasul cu ritmul vertiginos în care au loc valurile de căldură periculoase şi pun şi mai multe vieţi în pericol.

Aerul condiţionat - nociv pentru sănătate: Statisticile arată că 32% dintre români deţin un aparat de aer condiţionat în locuinţe. Cu toate că oamenii urmăresc să se răcorească, doctorii avertizează că persoanele sănătoase, expuse la aparatele de aer condiţionat cu aer foarte rece pot suferi modificări ale căilor respiratorii care, în contextul unor afecţiuni preexistente precum astmul, pot creşte riscul de a dezvolta o boală respiratorie. Mai mult decât atât, aerul condiţionat poate răspândi bacterii patogene, mai ales dacă acestea nu deţin un sistem de filtrare eficient. În plus, riscul de infecţii cauzate de aer condiţionat creşte atunci când dimensiunea încăperii ventilate creşte (în locuri publice cum ar fi magazine universale, avioane, nave şi spitale), transmit sursele.

O variantă, mai sănătoasă, care să răcorească, fără efecte nocive este purificatorul de aer. Purificatoarele de aer joacă un rol crucial în îmbunătăţirea calităţii aerului din interior în timpul unui val de căldură prin eliminarea poluanţilor precum praful, mucegaiul, polenul, viruşii, bacteriile şi părul animalelor de companie. Utilizarea unui purificator de aer în timpul unui val de căldură poate reduce riscul de probleme respiratorii, cum ar fi alergiile şi astmul bronşic, prin eliminarea bacteriilor din aer, precizează sursele.

Purificatorul de aer cu filtru HEPA : Purificatoarele de aer au început să fie mai frecvent achiziţionate de români odată cu infecţia de COVID-19. Cu toate acestea, este important ca oamenii să cunoască care sunt factorii de care trebuie să ţină cont în alegerea unui purificator performant, precum: performanţa, sistemul de filtrare, design, nivelul de zgomot, eficienţa energetică, cerinţele de întreţinere şi înlocuirea filtrului.

Cercetătorii Dyson au adunat date despre nevoile consumatorilor şi au proiectat un purificator de ultimă generaţie care răcoreşte şi purifică aerul din încăpere, în acelaşi timp. Purificatorul detectează automat poluarea. Datorită filtrului HEPA, acesta captează 99,95% dintre poluanţii ultra-fini şi proiectează uniform şi puternic un flux de aer purificat şi încălzit de până la 290 de litri în încăperea în care este amplasat. Purificatorul mai are, de asemenea, două porturi separate, pentru a elibera aer frontal sau anterior, iar prin intermediul aplicaţiei dedicate, utilizatorul poate seta unghiul de oscilaţie, temperatura şi fluxul de aer ale purificatorului din orice loc s-ar afla.

Cercetătorii avertizează că valul de caniculă va fi din ce în ce mai puternic de la an la an, iar fără măsuri eficiente de adaptare, Europa s-ar putea confrunta cu peste 68.000 de decese premature în fiecare vară până în 2030 şi peste 94.000 până în 2040. Pe lângă o hidratare corespunzătoare şi evitarea deplasărilor în perioade cu temperature maximă, recomandarea specialiştilor este achiziţionarea unui purificator cu multiple beneficia pentru sănătate, afirmă sursele.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai eficient ca si Covid-ul si nici nu costa nimic :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb