SUA ar putea interzice exporturile de tehnologie folosită în economia şi armata Rusiei

SUA ar putea interzice exporturile de tehnologie folosită în economia şi armata Rusiei

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 23 februarie 2022

SUA ar putea interzice exporturile de tehnologie folosită în economia şi armata Rusiei

Washington-Reuters-22 februarie 2022: Dacă Rusia continuă să invadeze Ucraina, administraţia Biden ar putea priva ţara de mai multe tipuri de tehnologie şi bunuri americane şi străine, folosite la produse, precum electronice şi calculatoare comerciale, semiconductori şi componente pentru aeronave, au declarat pentru Reuters, persoane familiare cu această chestiune.

Joe Biden ar putea realiza acest lucru prin extinderea listei de bunuri care necesită licenţe din SUA, înainte ca furnizorii să le livreze către Rusia. De asemenea, administraţia preşedintelui SUA ar refuza astfel aceste licenţe, potrivit surselor citate de Reuters.

Măsurile ale căror detalii nu au fost raportate anterior fac parte dintr-o serie de sancţiuni pentru controlul exporturilor pe care SUA le-a pregătit pentru a afecta economia Rusiei, luând în vizor bunuri, precum lasere, echipament de telecomunicaţii şi echipament maritim.

Potrivit sursei citate, aceste măsuri nu au fost anunţate ieri ca parte a unei runde de sancţiuni dezvăluite de Joe Biden pentru a-l pedepsi pe Vladimir Putin, care a recunoscut cele două regiuni secesioniste ale Ucrainei ca fiind independente şi a desfăşurat trupe în regiune pentru "a păstra pacea".

Însă un oficial al administraţiei Biden, a precizat: ''Dacă Putin escaladează şi mai mult, vom escalada şi noi, folosind atât sancţiunile financiare cât şi controlul la export, pe care încă nu l-am dezvăluit. Controalele la export sunt foarte potente deoarece vorbim despre tehnologie critică de care Rusia are nevoie pentru a-şi diversifica economia."

De asemenea, oficialul a precizat că SUA sunt "total pregătite cu un număr foarte mare de ţări din lume să implementeze aceste măsuri de control a exporturilor dacă invazia continuă".

Casa Albă şi Departamentul de Comerţ, care supraveghează controalele americane la export, nu au răspuns cererilor Reuters pentru a comenta detaliile potenţialelor restricţii.

Pachetul, care încă era ajustat în weekend şi s-ar putea modifica, ar putea fi introdus chiar şi în contextul în care unii oficiali de la Casa Albă au promis să evite consumatorul rus de la brutul penalizărilor.

Scopul măsurilor de control la export "este de fapt pentru a degrada abilitatea Rusiei de a avea producţie industrială în câteva sectoare cheie", a declarat, luna trecută, Peter Harrel, care face parte din Consiliul de Securitate Naţională a Casei Albe. Acesta a precizat că administraţia este concentrată pe producţia industrială şi sectoare de înaltă tehnologie "decât cum să luăm cumva în vizor poporul rus în mare".

Conform Reuters, administraţia a promis în ultimele săptămâni că va lovi Moscova cu un mix potent de sancţiuni bancare şi controale la exporturi ca răspuns la comasarea a sute de mii de soldaţi ruşi de-a lungul graniţei ucrainene.

Interzicerea licenţelor este o măsură similară aplicată şi în cazul companiei Huawei din China.

Furnizorii americani ar trebui să obţină licenţe pentru anumite bunuri care sunt livrate Rusiei ce nu necesită momentan aprobarea, precum componente de avioane civile.

În cadrul schimbărilor propuse în pachetul de controale la exporturile din SUA, aplicaţiile pentru licenţe ar urma să fie revizuite cu un standard strict de "politică a anulării", ceea ce înseamnă că doar în cazuri rare le va aproba administraţia.

Totodată, companiile ruseşti listate ca fiind aşa-zişi utilizatori militari finali pentru presupusele legături cu armata rusă, inclusiv un număr mic de producători aviatici, vor fi adăugaţi pe o listă neagră comercială cunoscută drept lista entităţilor.

Exporturile SUA către Rusia însumau sub 5 miliarde de dolari în 2020, potrivit Departamentului de Comerţ şi deja se confruntau cu multe restricţii, însă folosirea legislaţiei de aprobare a licenţelor va extinde dramatic impactul restricţiilor incluse în pachetul de măsuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb