SUA au interceptat bombardiere ruse şi chineze care operau împreună în apropiere de Alaska

S.B.
Internaţional / 25 iulie

SUA au interceptat bombardiere ruse şi chineze care operau împreună în apropiere de Alaska

Comandamentul nord-american de apărare aerospaţială (NORAD) a interceptat miercuri două bombardiere ruseşti şi două chineze care zburau în apropiere de Alaska, un oficial american din domeniul apărării subliniind că este prima dată când aeronave ale celor două ţări au fost interceptate în timp ce operau împreună, informează news.ro.

Bombardierele au rămas în spaţiul aerian internaţional în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Alaska şi "nu au fost considerate o ameninţare", potrivit unui comunicat al NORAD.

SUA şi Canada, care formează împreună NORAD, au interceptat bombardiere ruseşti TU-95 Bear şi chineze H-6. Avioanele nu au intrat în spaţiul aerian suveran al SUA sau Canadei, a precizat NORAD.

De asemenea, este pentru prima dată când bombardierele H-6, care sunt un derivat al bombardierelor sovietice mai vechi, au intrat în ADIZ Alaska, a declarat oficialul din domeniul apărării.

Interceptarea a fost efectuată de avioane de luptă americane F-16 şi F-35, precum şi de avioane de luptă canadiene CF-18, potrivit acestuia. Avioane de sprijin au făcut, de asemenea, parte din operaţiunea de interceptare, a mai declarat oficialul.

Zborurile ruseşti în ADIZ din Alaska nu sunt neobişnuite. În mai, Rusia a zburat cu patru aeronave în ADIZ din Alaska, ceea ce NORAD a declarat la momentul respectiv că "se întâmplă în mod regulat". Dar prezenţa avioanelor chineze pare a fi o evoluţie nouă. În martie, şeful Comandamentului Nordic al SUA, generalul Gregory Guillot, a declarat că China se îndreaptă tot mai mult spre nord, în Arctica, şi că se aşteaptă să vadă avioane acolo "cât mai curând posibil în acest an".

"Ceea ce am văzut este o voinţă şi o dorinţă a chinezilor de a acţiona acolo", a declarat Guillot în cadrul unei audieri a Comisiei pentru servicii armate a Senatului. "Le-am văzut în zona maritimă. Le-am văzut sub aparenţa unei cercetări tehnice sau ştiinţifice, dar credem că este vorba cu siguranţă de o misiune multiplă, inclusiv militară. Şi apoi mă aştept să văd activitate aeriană în partea din Alaska a Arcticii posibil încă din acest an, potenţial", le-a spus senatorilor comandantul american. "Este o preocupare foarte mare a mea", a adăugat el.

China se consideră un stat "aproape arctic" şi a depus eforturi pentru a-şi extinde prezenţa în nordul îndepărtat, inclusiv prin cooperarea sa cu Rusia.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce misto,ca articole pro razboi curg ....

    Dar despre situatia economica a Europei

    nimic, nu se aude 

    1. Pai se imbunatateste zilnic in ciuda situatiel mujiciei care se inrautateste zilnic, vezi productia de motorina :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb