SUA: Autorităţile antitrust au aprobat fuziunea dintre Sprint şi T-Mobile

I.M.
Internaţional / 28 iulie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

T-Mobile USA Inc, subsidiara din SUA a Deutsche Telekom AG, a obţinut aprobarea autorităţilor antitrust pentru preluarea rivalei Sprint Corp, deţinută de grupul nipon SoftBank, într-o tranzacţie de 26 de miliarde de dolari, a anunţat Departamentul american al Justiţiei, transmit Reuters şi DPA.

Acordul, care va combina al treilea şi al patrulea mare jucător pe piaţa americană de telecomunicaţii, va stimula dezvoltarea tehnologiei 5G, consideră analiştii.

Companiile au fost de acord ca Sprint să renunţe la afacerea sa cu cartele preplătite în vederea obţinerii aprobării pentru fuziune.

Directorul general al T-Mobile, John Legere, care va conduce entitatea combinată, a afirmat că în urma tranzacţiei consumatorii vor beneficia de reţea 5G la preţuri mai scăzute şi de o calitate mai bună. De asemenea, vor fi create mii de locuri de muncă iar economiile realizate de cele două companii sunt evaluate la 43 de miliarde de dolari, transmite aceiaşi sursă.

T-Mobile, care are aproximativ 80 de milioane de clienţi, speră ca în urma tranzacţiei să concureze mai bine cu rivalele mai mari, Verizon Communications şi AT&T Inc. Sprint are aproximativ 55 de milioane de clienţi.

Acordul vine după ce Huawei Technologies a fost pus pe lista firmelor considerate "riscante" de către Washington iar autorităţile americane vor să stimuleze dezvoltarea 5G, un domeniu în care SUA este în urma Chinei.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, scrie aceiaşi sursă.

Grupul controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb